Breaking News

143.Food Recipes Crispy Garlic Potatoes क्रिस्पी गार्लिक पोटैटो



क्रिस्पी गार्लिक पोटैटो


Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।क्रिस्पी गार्लिक पोटैटो बनाने की Recipes. आलू हमारी Daily life का हिसा हैं। दिन भर हम जो भी खाते है। उसमें आलू अपना एक अलग ही स्थान रखते हैं। घूम फिर कर हम आलू पर अवश्य आ जाते हैं। इसमें हम आलू को थोड़ा उवाल कर आलू छील कर इन्हें गोल टुकड़ों में काटें तेल डालकर हरी प्याज़, लहसुन, अदरक और नमक डालकर तेज़ आंच पर एक मिनट तक भूनें. टोमैटो सॉस डालें. आलू के चिप्स मिलाएंफिर प्याज डालें व गुलाबी होने तक भूनें। इसके बाद इन्हे चटनी लाल मीठी, तथा हरी मर्च की चरनी के साथ परोसे।

                                https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/3841387833382580209


सामग्री: २ बड़े आलू, २ टेबलस्पून कॉर्नफ्लोर, चुटकीभर अजीनोमोटो, तलने के लिए तेल, १ टेबलस्पून लहसुन बारीक कटी हुई, १ टेबलस्पून अदरक बारीक कटा हुआ, आधा कप टोमैटो सॉस, थोड़ी-सी हरी प्याज़ और कालीमिर्च पाउडर व नमक स्वादानुसार.

विधिः आलू को छीलकर उसके चिप्स काट लें. हरी प्याज़ को बड़े टुकड़ों में काट लें. आलू को नमक मिले पानी में ५-७ मिनट तक उबालें. आलू को छानकर अलग रख दें. कॉर्नफ्लोर, नमक, कालीमिर्च और अजीनोमोटो मिलाएं. इसे आलू के चिप्स में मिलाकर तल लें. अब एक टेबलस्पून तेल डालकर हरी प्याज़, लहसुन, अदरक और नमक डालकर तेज़ आंच पर एक मिनट तक भूनें. टोमैटो सॉस डालें. आलू के चिप्स मिलाएं और गरम- गरम सर्व करें.


Crispy Garlic Potatoes



We teach you in Food Recipes. Recipes to make Crispy Garlic Potatoes. Potatoes are part of our daily life. Whatever we eat throughout the day. Potatoes have a separate place in it. After roaming around, we definitely come upon potatoes. In this we boil the potatoes a little, peel the potatoes, cut them into round pieces, add oil, add green onions, garlic, ginger and salt and fry on high flame for a minute. Add tomato sauce. Add potato chips, then add onion and fry till it turns pink. After this, serve them with sweet red chutney and green chillies.

                              https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/3841387833382580209

Ingredients: 2 large potatoes, 2 tbsp cornflour, a pinch of Ajinomoto, oil for frying, 1 tbsp garlic finely chopped, 1 tbsp ginger finely chopped, half cup tomato sauce, a little green onion and black pepper powder and salt as per taste.


Method: Peel the potato and cut its chips. Cut green onions into big pieces. Boil the potatoes in salted water for 5-7 minutes. Strain the potatoes and keep them aside. Add cornflour, salt, black pepper and Ajinomoto. Mix it in potato chips and fry. Now add one tablespoon of oil, add green onions, garlic, ginger and salt and fry on high flame for one minute. Add tomato sauce. Mix potato chips and serve hot.


कोई टिप्पणी नहीं