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Food Recipes चाइनीस फ्राइड इडली Chinese Fried Idli Part -2

 चायनीज इडली Part -2

Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।चाइनीस फ्राइड इडली बनाने की Recipes. इडली दक्षिण भारत का बहुत ही प्रमुख भोजन है यह एक सफेद रंग की बहुत ही नरम और स्पांची नमकीन केक की तरह होती है जो खाने में बहुत ही स्वादिष्ट होती है यह दाल चावल के साथ बनाई जाती है इसमें सफेद उडद दाल और चावल को भिगोकर पीसकर और खमीरीकरण करके बनाई जाती है खमीरीकरण की प्रक्रिया होने के कारण यह खाने में बहुत ही हल्की और सुपाच्य हो जाती है और भाप में पकने के कारण यह बहुत ही पौष्टिक भी बन जाती है सांभर और नारियल की चटनी के साथ यह बहुत ही स्वादिष्ट बन जाती है यह 2 तरह से बनाई जाती है खमीरीकरण से और इंस्टेंट इडली।इंस्टेंट इडली भी खाने में बहुत ही स्वादिष्ट होती है इसे बनाने के लिए बहुत अधिक समय नहीं लगना पड़ता इंस्टेंट इडली को र वा इडली भी कहते हैं । आज हम आपको इडली सांभर कैसे बनाते हैं यहां सिखाएंगे. कहीं लोग इडली सांभर होटल जैसा नहीं बना पाते हैं. और होटल जाकर खाना पसंद करते है. यहां बिल्कुल आसान तरीका है सांभर बनाने का. अगर हमारा सांभर बहुत स्वादिष्ट बनता है तो इडलीका स्वाद और भी बढ़ जाता है।

Part -2 चाइनीस फ्राइड इडली में हम इडली को 7 - 8 घण्टे तक ठण्डें में रखने के पश्चात उसे हम 4 टुकड़ों में काट लेते हैं। उसमें हरी ,लाल-पीली शिमला मिर्च , प्याज काट कर पैन में थोड़ा तेल गर्म करके उसमें इड़ली शिमला मिर्च प्याज, नमक, मिर्च डाल कर थोड़ा फ्राई कर लेते हैं। और सॉस के साथ गर्म गर्म परोसे और इस चाइनीस फ्राइड इडली का आननद ले।

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क्या चाहिए.


इडली घोल- 1 बोल, लहसुन पेस्ट-1/2 छोटा चम्मच, पत्तागोभी- 1 बोल कटा हुआ, गाजर- 1 बोल किसा हुआ, शिमला मिर्च- 8-10 टुकड़े, लाल-पीली शिमला मिर्च- 8-10 टुकड़े, तेल- 2 बड़े चम्मच, नमक- स्वादानुसार, लाल मिर्च पाउडर- 1/2 छोटा चम्मच।


ऐसे बनाएं :


घोल से छोटी-छोटी इडलियां तैयार कर लें। पैन में तेल गर्म करके लहसुन पेस्ट सुनहरा होने तक भूनें। सारी सब्जियां मिलाकर कुछ मिनट पकाएं। तैयार इडलियां, नमक और लाल मिर्च पाउडर मिलाएं। इडली गर्मा-गर्म परोसें। अगर छोटी इडली का सांचा नहीं है तो बड़ी इडली बनाकर और काटकर इसे बना सकते हैं।

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 Food Recipes लहसुनी पालक          Food Recipes आलू बॉल्स 



Chinese Idli Part -2 

We teach you in Food Recipes. Recipes to make Chinese Fried Idli. Idli is a very important food of South India. It is like a white colored very soft and spongy salty cake, which is very tasty to eat. It is made with pulse and rice. White urad dal and rice are soaked and ground in it. and made by fermentationDue to the process of fermentation, it becomes very light and digestible in food and due to cooking in steam, it also becomes very nutritious. It becomes very tasty with sambar and coconut chutney. It can be made in 2 ways. Instant idli is made by fermentation. Instant idli is also very tasty to eat.It doesn't take much time to make it. Instant Idli is also known as Raw Idli. Today we will teach you how to make idli sambar here. Somewhere people are not able to make idli sambar like hotel. And likes to go to hotel and eat. Here is a very easy way to make sambar. If our sambar turns out to be very tasty then the taste of idlika increases even more.        


Part -2 In Chinese Fried Idli, after keeping the idli in the cold for 7-8 hours, we cut it into 4 pieces. Cut green, red-yellow capsicum, onion into it and heat some oil in a pan, add idli capsicum, onion, salt, chili and fry a little. Serve hot with more sauce and enjoy this Chinese Fried Idli.
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What do you want. 

Idli batter - 1 bowl, Garlic paste - 1/2 tsp, Cabbage - 1 bowl chopped, Carrot - 1 bowl grated, Capsicum - 8-10 pieces, Red-yellow capsicum - 8-10 pieces, Oil - 2 tbsp, Salt - as per taste, Red chili powder - 1/2 tsp.

 Make like this:

Make small idlis from the batter. Heat oil in a pan and fry the garlic paste till it turns golden brown. Mix all the vegetables and cook for a few minutes. Mix the prepared idlis, salt and red chili powder. Serve idli hot. If there is no mold for small idli, then you can make it by making and cutting big idli.



https://quickrecipes.quora.com/Is-it-possible-to-make-homemade-paneer
https://rajneeshkumarsspace8.quora.com/

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