Breaking News

Food Recipes बिस्किट की बर्फी Biscuit Burfi.

 बिस्किट की बर्फी

Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।बिस्किट की बर्फी बनाने की Recipes.यह गेहूं के आटे, शक्कर, आधा हाइड्रोजीनेटड खाद्य वनस्पति तेल, इनवर्ट सिरप, लीव्निंग पदार्थ, नमक, मिल्क सोलीड, पायसी पदार्थ, आटे वाले पदार्थ, मिले हुए स्वाद, ग्लुकोज़ और लेव्युलोस से बनता है।दूध और गेंहू के आटे का बनता है तथा आटे को भून कर चीनी और दूध मिलाकर बनता है।उत्तर. भारत में, ब्रिटानिया, पार्ले, कैडबरी और सनफीस्ट जैसे कई बिस्किट ब्रांड लोकप्रिय हैं लेकिन पारले जी नंबर एक साबित होता है। भारत में नंबर 1 और सबसे ज्यादा बिकने वाला बिस्किट। बिस्किट, धी में गर्म करके उसे मिक्सी में पाउडर बनाकर ठंड़ा करे । शक्कर और पानी को मिलाकर एक तार की चाशनी बनाएं.दूध, मिल्क पाउडर, इलायची पाउडर और बिस्किट का पाउडर डालकर अच्छी तरह मिलाएं. मिक्सचर के एकसार होने पर आंच बंदकर दें. चिकनाई लगी थाली में मिक्सचर को फैलाएं. सिल्वर वर्क लगाकर मनचाहे शेप में काट लें और सर्व करें.

https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/9146563857935464328



सामग्री: २ पैकेट बिस्किट, तलने के लिए देसी घी, १/४-१/४ कप शक्कर, पानी और दूध, आधा कप मिल्क पाउडर, आधा टीस्पून इलायची पाउडर, थोड़े-से सिल्वर वर्क,


विधिः पैन में घी गरम करके बिस्किट को एक-एक करके तल लें. आंच से उतारकर ठंडा होने दें. फिर मिक्सी में डालकर पाउडर बना लें. शुगर सिरप बनाने के लिए शक्कर और पानी को मिलाकर एक तार की चाशनी बनाएं. दूध, मिल्क पाउडर, इलायची पाउडर और बिस्किट का पाउडर डालकर अच्छी तरह मिलाएं. मिक्सचर के एकसार होने पर आंच बंदकर दें. चिकनाई लगी थाली में मिक्सचर को फैलाएं. २ घंटे तक सेट होने के लिए रखें. सिल्वर वर्क लगाकर मनचाहे शेप में काट लें और सर्व करें.

Biscuit Burfi. 

In Food Recipes we teach you. Recipes for making Biscuit Burfi. It is made of wheat flour, sugar, semi hydrogenated edible vegetable oil, invert syrup, leavening agent, salt, milk solids, emulsifying agent, flour additive, added flavoring. , is made from glucose and levulos. It is made from milk and wheat flour and it is made by roasting the flour and mixing sugar and milk. Ans. In India, many biscuit brands like Britannia, Parle, Cadbury and Sunfeast are popular. But Parle G proves to be number one. No. 1 and largest selling biscuit in India. Biscuit, after heating it in ghee, make it powder in a mixie and cool it. Make a syrup by mixing sugar and water. Add milk, milk powder, cardamom powder and biscuit powder and mix well. Switch off the flame when the mixture becomes homogeneous. Spread the mixture in a greased plate. Cut in desired shape by applying silver work and serve.


https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/9146563857935464328

Ingredients: 2 packets of biscuits, desi ghee for frying, 1/4-1/4 cup sugar, water and milk, half cup milk powder, half tsp cardamom powder, a little silver work, 

Method: Heat ghee in a pan and fry the biscuits one by one. Take it off the flame and let it cool down. Then put it in the mixer and make powder. To make sugar syrup, make sugar syrup by mixing sugar and water. Add milk, milk powder, cardamom powder and biscuit powder and mix well. Switch off the flame when the mixture becomes homogeneous. Spread the mixture in a greased plate. Keep it for 2 hours to set. Cut in desired shape by applying silver work and serve.

कोई टिप्पणी नहीं