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Food Recipes Paneer Thread Roll पनीर थ्रेड रोल

 

  पनीर थ्रेड रोल

Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं। थ्रेड पनीर Roll बनाने की Recipes. पनीर थ्रेड Roll एक स्नैक है इस स्नैक को आपने कई पार्टीज में खाया भी होगा। यह एक इंडो चाइनीज़ रेसिपी है, इस पनीर के टुकड़ों को मसालेदार मिश्रण में मैरीनेट करते हैं। फिर मैरीनेट पनीर को पके हुए नूडल्स में लपेटा जाता है फिर क्रिस्पी होने तक डीप फ्राई करते है। Paneer Thread Roll को बनाना आसान है। इसके लिए ताजा पनीर चाहिए,कुछ नूडल्स और मैरिनेड के लिए सामग्री। डीप फ्राई करने के लिए तेल। फ्राई होने के बाद,पनीर थ्रेड रोल तैयार है। सॉस के साथ गर्मागर्म सर्व करें।

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मेरिनेशन के लिए सामग्री:३०० ग्राम पनीर लंबाई में कटा हुआ. ३-३ टेबलस्पून शेजवान सॉस और रेड चिली सॉस, १-१ टीस्पून सोया सॉस और विनेगर, २-२ टेबलस्पून सेलरी और हरी धनिया बारीक कटी हुई, २ टेबलस्पून कॉर्नफ्लोर, नमक स्वादानुसार.नूडल्स – 80 ग्राम, तेल – 1 टीस्पून कॉर्न फ्लोर – 2 टेबलस्पून तेल तलने के लिए

विधि: पनीर मेरिनेट :

एक बाउल में सोया सॉस, टमॅटो कैचप, नीबू का रस, लाल मिर्च पाउडर, अदरक लहसुन का पेस्ट और नमक मिलाएं। पनीर को 10 लंबे टुकड़ों में काट लें। पनीर के टुकड़ों को तैयार मिश्रण में लपेटें और चारों तरफ से अच्छी तरह कवर करके 12-15 मिनट के लिए मेरिनेट करने के लिए रख दें।

नूडल्स :

नूडल्स को पकाने के लिए बर्तन में पानी लें और उसमें नमक और तेल डालें। पानी में उबाल आने दें और उसके बाद ड्राई नूडल्स डालकर 2-3 मिनट पकाएं। नूडल्स पक जाने के बाद इसे छलनी से छान लें। इस पर ठंडा पानी डालें और एक्स्ट्रा पानी निकाल लें। एक चम्मच तेल डालकर नूडल्स को टॉस करें।

थ्रेडेड पनीर तैयार करने के लिए

एक प्लेट में कॉर्नफ्लोर लें। इसमें मेरिनेट किए हुए पनीर के टुकड़े डालकर अच्छे से कॉर्नफ्लोर लपेट लें l अब नूडल्स फैला कर पनीर का एक टुकड़ा लेकर उसमें नूडल्स चारों और लपेट लें। डीप फ्राई करने के लिए एक कड़ाही में तेल डालें और तेल गर्म होने पर इसमें नूडल्स लपेटे हुए पनीर के टुकड़े डालें। और सुनहरा होने तक फ्राई करें। फ्राई होने के बाद,पनीर थ्रेड रोल तैयार है। सॉस के साथ गर्मागर्म सर्व करें।

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 Food Recipes लहसुनी पालक          Food Recipes आलू बॉल्स 

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       Boti Kebab


 Paneer Thread Roll

We teach you in Food Recipes. Recipes to make Thread Paneer Roll. Paneer Thread Roll is a snack, you must have eaten this snack in many parties. An Indo Chinese recipe, paneer pieces are marinated in a spicy mixture. The marinated paneer is then wrapped in cooked noodles, then deep fried until crispy. Paneer Thread Roll is easy to make. It requires fresh paneer, some noodles and ingredients for the marinade. Oil for deep frying. After frying, paneer thread roll is ready. Serve hot with sauce.

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Ingredients for marination: 

300 grams paneer cut lengthwise. 3-3 tbsp schezwan sauce and red chili sauce, 1-1 tsp soya sauce and vinegar, 2-2 tbsp celery and green coriander finely chopped, 2 tbsp cornflour, salt as per taste. Noodles – 80 grams, Oil – 1 tsp cornflour - 2 tbsp oil for frying

Paneer Thread Roll to make. 

It requires fresh paneer, some noodles and ingredients for the marinade. Oil for deep frying. After frying, paneer thread roll is ready. Serve hot with sauce. Mix soya sauce, tomato ketchup, lime juice, red chili powder, ginger garlic paste and salt in a bowl. Cut paneer into 10 long pieces. Wrap the paneer pieces in the prepared mixture and cover it well from all sides and keep it to marinate for 12-15 minutes.

Noodles :

To cook the noodles, take water in a vessel and add salt and oil to it. Let the water boil and then add dry noodles and cook for 2-3 minutes. After the noodles are cooked, filter it with a sieve. Pour cold water over it and take out the extra water. Toss the noodles by adding a teaspoon of oil. 

To prepare threaded paneer: 

Take cornflour in a plate. Put pieces of marinated paneer in it and wrap it well in cornflour. Now spread the noodles and take a piece of paneer and wrap the noodles around it. For deep frying, put oil in a pan and when the oil is hot, add the paneer pieces wrapped in noodles. and fry till golden. After frying, paneer thread roll is ready. Serve hot with sauce.

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