Breaking News

176.Food Recipes Tawa Veg तवा वेज

Tawa Veg


We teach you in Food Recipes. Recipes for making Tawa Veg. The taste of Tawa Veg is amazing. Tawa Veg is made with dry vegetables and vegetables of choice and special gravy spices. A popular item on the menu at Indian weddings, it consists of fried vegetables spread around a hot griddle, sprinkled with chaat masala and served hot.

https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/4513152041574356529



What do you want •
Bitter gourd - 1 chopped, Tomato - 1 chopped, Lady's finger - 2 chopped, Small brinjal - 1 (cut into four parts), Cauliflower - 3-4 pieces, Capsicum - 1 chopped, Oil - 2 tbsp , Salt - as per taste, Onion - 1 coarsely ground.


make like this
Wash all the vegetables thoroughly. Wash vegetables in warm water mixed with salt. Fry all the vegetables in hot oil till eighty percent golden. If you do not want to fry in oil, then cook it in steam. Heat oil in a pan and fry onions on low flame until golden brown. Add a little turmeric powder, salt and garam masala along with it. Add gram flour premix and mix well. This tawa veg masala is ready. Now serve after adding spices to the fried vegetables.


https://foodrecipesoffical.blogspot.com/2023/04/food-recipes-kadai-meat.html

तवा वेज

Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।तवा वेज बनाने की Recipes. तवा वेज का स्वाद लाजवाब होता है तवा वेज सूखी सब्ज़ी और पसंद की सब्ज़ियों तथा स्पेशल ग्रेवी मसाले के साथ बनाई जाती है. यह भारतीय शादी में मेनू पर एक लोकप्रिय खाद्य पदार्थ है, इसमें तली हुई सब्जियाँ गर्म तवे के चारों ओर फैलाई होती हैं, चाट मसाला छिड़क कर गर्म ही परोसते हैं।

                        https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/4513152041574356529

क्या चाहिए •
करेला- 1 कटा हुआ, टमाटर- 1 कटा हुआ, भिंडी- 2 कटी हुई, छोटा बैंगन- 1, फूल गोभी- 3-4 टुकड़े, शिमला मिर्च- 1 कटी हुई, तेल- 2 बड़े चम्मच, नमक- स्वादानुसार, प्याज- 1 दरदरा पिसा हुआ।

ऐसे बनाएं
सभी सब्जियों को अच्छी तरह से धो लें। गर्म पानी में नमक मिलाकर इसमें सब्जियां धो लें। सभी सब्ज़ियों को गर्म तेल में अस्सी फ़ीसदी तक सुनहरा तल लें। अगर तेल में तलना नहीं चाहतीं तो इसे भाप (स्टीम) में पका लें। कड़ाही में तेल गर्म करके प्याज को धीमी आंच पर सुनहरा भूनें। साथ में थोड़ा- सा हल्दी पाउडर, नमक और गरम मसाला डालें। बेसन प्रीमिक्स डालकर अच्छी तरह से मिलाएं। ये तवा वेज का मसाला तैयार हो गया। अब तली सब्जियों में मसाला मिलाकर परोसें।

कोई टिप्पणी नहीं