Food Recipes Sizzling Rice सिजलिंग राइस
सिजलिंग स्किलेट राइस
Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।सिजलिंग स्किलेट राइस बनाने की Recipes.लंच बिना चावल के खाने की थाली भी अधूरी लगती है। खाने में अगर चावल के बने पुलाव या फिर बिरयानी हो तो थाली की शोभा और बड जाती हैं। साथ ही खाने का स्वाद भी बढ़ जाता है। बिरयानी के लिए हम चावल को पका कर उसमें घी और इसमें तेल ,लहसुन ,अदरक ,हरी मिर्च, , हरा प्याज़,मशरूम, बेबी कॉर्न, बीन्स, ब्रोकोली, गाजर, शिमला मिर्च, मुट्ठी भर स्वीट कॉर्न टॉपिंग के लिए स्प्रिंग अनियन कुछ गोभी ,चावल नमक काली मिर्च , टोफू,चटनी - लाइट सोया सॉस + घर का बना मिर्च लहसुन सॉस अगर आप चाहें तो थोड़ा सा मिर्च का तेल छिड़कें lसोयाबीन में दूसरे अनाजो से ज्यादा प्रोटीन पाया जाता हैं।- 375 कैलोरी से कम और इसमें लगभग 14 ग्राम प्रोटीन होता है। यह स्वस्थ और संतुलित भोजन है। इसलिए सोयाबीन खाना सेहत के लिए बहुत अच्छा होता हैं। अब हम पुलाव हम तैयार करते हैं। मेरे लिए हर दिन, मुझे सुपर रोमांचक होने के लिए 1 भोजन चाहिए। मैं हर उस भोजन को पेश करना पसंद करता हूं जो मैं अच्छी तरह से बनाता हूं और यह एक संवेदी अनुभव है।
1 छोटा चम्मच तेल लहसुन की 4 से 5 कलियां 3/4 छोटा चम्मच कद्दूकस किया हुआ अदरक 1 हरी मिर्च, कटी हुई 1 हरा प्याज़ का डंठल सब्जियों का 1 बड़ा कटोरा (मशरूम, बेबी कॉर्न, बीन्स, ब्रोकोली, गाजर, शिमला मिर्च) मुट्ठी भर स्वीट कॉर्न टॉपिंग के लिए स्प्रिंग अनियन कुछ गोभी बिल्कुल नीचे 1 कटोरी पके हुए चावल नमक काली मिर्च 100 ग्राम टोफू (मैंने अतिरिक्त फर्म का इस्तेमाल किया) चटनी - लाइट सोया सॉस + घर का बना मिर्च लहसुन सॉस अगर आप चाहें तो थोड़ा सा मिर्च का तेल छिड़कें
ऐसे बनाएं •
पहले लाल मिर्च-लहसुन पेस्ट तैयार करने के लिए सारी सामग्री को थोड़े से पानी के साथ बारीक पीस लें।अब गर्म तवे में तेल और मक्खन डालें। जीरा तड़का लें। जब जीरा सुनहरे भूरे रंग का हो जाए तो इसमें शिमला मिर्च, टमाटर, पत्तागोभी, आलू और मटर मिलाएं।फिर हल्दी पाउडर, कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, नमक और तैयार किया हुआ लाल मिर्च-लहसुन पेस्ट डालकर मिलाएं। सारी सामग्री मिलाए और थोड़ा-सा गर्म पानी मिलाकर दो-तीन मिनट तक तेज आंच.पर भूनें। अब चावल, गरम मसाला, कसूरी मेथी और नींबू का रस मिलाकर दो-तीन मिनट पकाएं।तैयार तवा पुलाव पर हरा धनिया डालकर परोसें।
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Sizzling Skillet Rice
We teach you in Food Recipes. Recipes to make Sizzling Skillet Rice. Lunch without rice also looks incomplete. If there is pulao or biryani made of rice in the food, then the beauty of the plate increases further. Along with this, the taste of food also increases. For biryani, we cook rice in ghee and add oil, garlic, ginger, green chilies, green onions, mushrooms, baby corn, beans, broccoli, carrots, capsicum, a handful of sweet corn, spring onion, some cabbage for topping. Rice Salt Black pepper Tofu Chutney Light soy sauce + Homemade chili garlic sauce Drizzle a little chili oil if you like l Soybeans have more protein than any other grain. - Less than 375 calories and about 14 g Contains protein. It is healthy and balanced food. That's why eating soybeans is very good for health. Now let's prepare the casserole. Every day for me, I need 1 meal to be super exciting. I like to present every meal I make well and make it a sensory experience.
1 tsp oil 4 to 5 cloves of garlic 3/4 tsp grated ginger 1 green chili, chopped 1 spring onion stalk 1 large bowl of vegetables (mushrooms, baby corn, beans, broccoli, carrots, capsicum) Handful of sweet corn Spring onions for topping Some cabbage on the bottom 1 bowl cooked rice Salt Black pepper 100g tofu (I used extra firm) Sauce - Light soy sauce + Homemade chili garlic sauce A little more if you like sprinkle chili oil
- 1 tsp Oil
- 4 to 5 Cloves Of Garlic
- 3/4 tsp Grated Ginger
- 1 Green Chilli, Chopped
- 1 Stalk of Spring Onion
- 1 Big Bowl of Veggies (Mushrooms, Baby corn , Beans , Broccoli , Carrots, Bell Peppers)
- Handful of sweet corn
- Spring Onions for topping
- Some Cabbage just at the bottom
- 1 Katori Cooked Rice
- Salt & Pepper
- 100 g Tofu (I used extra firm)
- Sauce -
- Light Soy Sauce + Homemade Chilli Garlic Sauce A little Chilli Oil Drizzle if you like
Make it like this
To prepare a red chilli-garlic paste, first grind all the ingredients with little water to a fine paste. • Now put oil and butter in a hot pan. Take cumin seeds. When the cumin turns golden brown, add capsicum, tomato, cabbage, potato and peas.• Then add turmeric powder, Kashmiri red chili powder, coriander powder, pavbhaji masala, salt and prepared red chili-garlic paste and mix. • Add a little hot water and fry on high flame for two to three minutes. • Now mix rice, garam masala, kasoori fenugreek and lemon juice and cook for two to three minutes. Serve after adding green coriander to the prepared tawa pulao.
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