184.Food Recipes Nargis Kofta कोफ़्ता
Nargis Kofta
We teach you in Food Recipes . Recipes for making Kofta. We need cauliflower, carrots, peas and cabbage, paneer, cheese to make kofta curry. Cashew nuts, poppy seeds, white sesame seeds, garlic cloves, green chilies, onions, tomatoes, chaat masala, garam masala, turmeric, kasoori methi, red chili powder, cornflour, cream or butter, coriander leaves and salt. Cut and boil all the vegetables. . Mash it well. Add paneer, cheese, salt, red chili, turmeric, chaat masala, kasoori methi and cornflour to it.
Heat oil in a frying pan and make koftas of the prepared mixture and fry them. Gravy: Boil cashew nuts, white sesame seeds and poppy seeds in water and grind them in a mixer. Heat oil in a frying pan. Add finely chopped garlic, onion and green chillies to it and fry till they turn golden brown. Add tomatoes and cook. Add cashew, sesame and poppy seeds paste to it. Now add chaat masala, Everest Kasuri fenugreek, red chilli powder, garam masala and salt. Add cream or butter and cheese. Pour this gravy on the kofta prepared above. and serve.
Ingredients: 100 grams each of Cauliflower, Carrot, Peas and Cabbage, 50 grams Paneer, 50 grams Cheese.
For gravy: 100 grams cashews, 100 grams poppy seeds, 100 grams white sesame seeds, 2-3 garlic cloves, 2-3 green chilies finely chopped, 1 onion chopped, 1 tomato chopped, 1 tsp chaat masala, 1 tsp Garam masala, 1/2 tsp turmeric, 1 tsp Everest Kasuri fenugreek, 1 tsp red chilli powder, 1 tbsp cornflour, 1 tbsp cream or butter, some chopped green coriander and salt as per taste.
Method: Cut all the vegetables and boil them. Mash it well. Add paneer, cheese, salt, red chili, turmeric, chaat masala, kasoori methi and cornflour to it. Heat oil in a frying pan and make koftas of the prepared mixture and fry them. Gravy: Boil cashew nuts, white sesame seeds and poppy seeds in water and grind them in a mixer. Heat oil in a frying pan. Add finely chopped garlic, onion and green chillies to it and fry till they turn golden brown. Add tomatoes and cook. Add cashew, sesame and poppy seeds paste to it. Now add chaat masala, Everest Kasuri fenugreek, red chilli powder, garam masala and salt. Add cream or butter and cheese. Pour this gravy on the kofta prepared above. Serve garnished with green coriander.
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Chilli paneer
कोफ़्ता
Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं। कोफ़्ता बनाने की Recipes. कोफ़्ता की सब्जी बनाने के लिए हमें चाहिए।फूलगोभी, गाजर, मटर और पत्तागोभी, पनीर, चीज़. काजू, खसखस, सफ़ेद तिल, लहसुन की कलियां, हरी मिर्च ,प्याज़ , टमाटर , चाट मसाला, गरम मसाला, हल्दी, कसूरी मेथी, लाल मिर्च पाउडर, कॉर्नफ्लोर, क्रीम या बटर, हरी धनिया और नमक.सभी सब्ज़ियों को काटकर उबाल लें. इसे अच्छी तरह मैश कर लें. इसमें पनीर, चीज़, नमक, लाल मिर्च, हल्दी, चाट मसाला, कसूरी मेथी और कॉर्नफ्लोर मिलाएं. एक फ्राइंग पैन में तेल गर्म करें और तैयार मिश्रण के कोफ़्ते बनाकर तल लें. ग्रेवी: काजू, सफ़ेद तिल और खसखस को पानी में उबाल लें और मिक्सर में पीस लें. एक फ्राइंग पैन में तेल गर्म करें. इसमें बारीक कटा लहसुन, प्याज़ और हरी मिर्च डालकर सुनहरा भूरा होने तक भूनें. टमाटर डालकर पकाएं. इसमें काजू, तिल और खसखस वाला पेस्ट डालें. अब इसमें चाट मसाला, अवरेस्ट कसूरी मेथी, लाल मिर्च पाउडर, गरम मसाला और नमक डालें. क्रीम या बटर और चीज़ डालें. ऊपर तैयार किए गए कोफ़्ते पर ये ग्रेवी डालें. और सर्व करें.सामग्री: १००-१०० ग्राम फूलगोभी, गाजर, मटर और पत्तागोभी, ५० ग्राम पनीर, ५० ग्राम चीज़.
ग्रेवी के लिए: १०० ग्राम काजू, १०० ग्राम खसखस, १०० ग्राम सफ़ेद तिल, २-३ लहसुन की कलियां, २-३ हरी मिर्च बारीक कटी हुई, १ प्याज़ कटा हुआ, १ टमाटर कटा हुआ, १ टीस्पून चाट मसाला, १ टीस्पून गरम मसाला, आधा टीस्पून हल्दी, १ टीस्पून अवरेस्ट कसूरी मेथी, १ टीस्पून लाल मिर्च पाउडर, १ टेबलस्पून कॉर्नफ्लोर, १ टेबलस्पून क्रीम या बटर, थोड़ी-सी हरी धनिया कटी हुई और नमक स्वादानुसार.
विधिः सभी सब्ज़ियों को काटकर उबाल लें. इसे अच्छी तरह मैश कर लें. इसमें पनीर, चीज़, नमक, लाल मिर्च, हल्दी, चाट मसाला, कसूरी मेथी और कॉर्नफ्लोर मिलाएं. एक फ्राइंग पैन में तेल गर्म करें और तैयार मिश्रण के कोफ़्ते बनाकर तल लें. ग्रेवी: काजू, सफ़ेद तिल और खसखस को पानी में उबाल लें और मिक्सर में पीस लें. एक फ्राइंग पैन में तेल गर्म करें. इसमें बारीक कटा लहसुन, प्याज़ और हरी मिर्च डालकर सुनहरा भूरा होने तक भूनें. टमाटर डालकर पकाएं. इसमें काजू, तिल और खसखस वाला पेस्ट डालें. अब इसमें चाट मसाला, अवरेस्ट कसूरी मेथी, लाल मिर्च पाउडर, गरम मसाला और नमक डालें. क्रीम या बटर और चीज़ डालें. ऊपर तैयार किए गए कोफ़्ते पर ये ग्रेवी डालें. हरी धनिया से सजाकर सर्व करें.
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