Breaking News

205.Food Recipes. plain basic ice cream.आइस्क्रीम


Plain Basic Ice Cream

We teach you in Food Recipes. Recipes for making plain basic ice cream. To make ice cream, we need milk, GMS powder, CMC, sugar, and cornflour. Mix all the ingredients well in a vessel, keep the mixture on high flame and stir continuously. When it comes to a boil, reduce the flame and cook. Now remove it from the flame and let it cool completely. Then fill it in an airtight container and keep it in the freezer to freeze.

https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/7838977068114926185


Ingredients: Half liter raw milk, 1 tbsp GMS powder, a pinch of CMC, 7 tbsp sugar, 1 tbsp cornflour. 

Method: Mix all the ingredients well in a vessel, keep the mixture on high flame and stir continuously. When it comes to a boil, lower the flame and cook for 5 minutes. Now remove it from the flame and let it cool completely. Then fill it in an airtight container and keep it in the freezer to freeze.

Note: This basic ice cream (same quantity) will be used in all ice creams. After 6 hours of preparing the base, use it to make ice cream.

प्लेन बेसिक आइस्क्रीम

Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं। प्लेन बेसिक आइस्क्रीम बनाने की Recipes .आइस्क्रीम बनाने के लिए हमें चाहिए।दूध,  जीएमएस पाउडर, सीएमसी,शक्कर, न कॉर्नफ्लोर. सभी सामग्री को एक बर्तन में अच्छी तरह मिलाएं, मिश्रण को तेज़ आंच पर रखकर लगातार चलाएं. एक उबाल आने पर आंच धीमी करके पकाएं. अब इसे आंच से उतारकर पूरी तरह ठंडा होने दें. फिर इसे एयरटाइट कंटेनर में भरकर फ्रीज़र में जमने के लिए रख दें.

                       https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/7838977068114926185

सामग्रीः आधा लीटर कच्चा दूध, १ टेबलस्पून जीएमएस पाउडर, चुटकीभर सीएमसी, ७ टेबलस्पून शक्कर, १ टेबलस्पून कॉर्नफ्लोर. 

विधिः सभी सामग्री को एक बर्तन में अच्छी तरह मिलाएं, मिश्रण को तेज़ आंच पर रखकर लगातार चलाएं. एक उबाल आने पर आंच धीमी करके ५ मिनट तक पकाएं. अब इसे आंच से उतारकर पूरी तरह ठंडा होने दें. फिर इसे एयरटाइट कंटेनर में भरकर फ्रीज़र में जमने के लिए रख दें.

नोट: ये बेसिक आइस्क्रीम (इतनी ही मात्रा में) सभी आइस्क्रीम में इस्तेमाल होगी. बेस तैयार हो जान के ६ घंटे बाद इसका इस्तेमाल आइस्क्रीम बनाने के लिए करें.



 

 

कोई टिप्पणी नहीं