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194.Food Recipes Stuffed Bananas स्टफ्ड बनानाज़

Stuffed Bananas


We teach you in Food Recipes . Recipes to make Stuffed Bananas. You must have eaten bananas in fruits. Today we are going to tell you the method of making raw bananas. To make stuffed bananas, we need raw bananas. Coriander powder, cumin powder, red chili powder, salt, turmeric powder, sugar, gram flour, finely chopped green coriander, oil, cumin, fennel. Wash and peel the bananas. Cut each into three pieces and make a slit in the middle. Coriander Powder, Cumin Powder, Prepare a mixture by mixing salt, turmeric, sugar, gram flour, green coriander and one tablespoon oil. Fill this mixture in banana. Keep in mind that bananas should not be broken. Now heat the rest of the oil in a pan and add cumin and fennel seeds. When cumin and fennel start crackling, then add bananas. Cover and cook on low flame. Stuffed Bananas are ready to eat.

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Ingredients: 4 raw bananas. 2 tbsp coriander powder, 1 tbsp cumin powder, 1 tsp red chilli powder, salt to taste, 1 tsp turmeric powder, 1 tsp sugar, 1 tbsp gram flour, 3 tbsp green coriander finely chopped, 4 tbsp oil, 1/4 tsp cumin, 1/4 tsp fennel seeds.

Method: Wash the bananas and peel them off. Cut each into three pieces and make a slit in the middle. Coriander Powder, Cumin Powder, Red Chili Powder, Prepare a mixture by mixing salt, turmeric, sugar, gram flour, green coriander and one tablespoon oil. Fill this mixture in banana. Keep in mind that bananas should not be broken. Now heat the rest of the oil in a pan and add cumin and fennel seeds. When cumin and fennel start crackling, then add bananas. Cover and cook on low flame for 15 minutes. Keep turning the bananas in between. When the bananas become soft, take them off the heat and serve garnished with green coriander.


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Poha

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स्टफ्ड बनानाज़


Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।स्टफ्ड बनानाज़ बनाने की Recipes. केले तो आप फरूट में खाते ही होगे। आज हम आप को कच्चे केले बनाने की बिधी बताते हैं।स्टफ्ड बनानाज़ बनाने के लिए हमें चाहिए।कच्चे केले. धनिया पाउडर, जीरा पाउडर, लाल मिर्च पाउडर, नमक, हल्दी पाउडर, शक्कर, बेसन, हरी धनिया बारीक कटी हुई, तेल, जीरा, कलौंजी.केले को धो कर छिलके उतार कर. प्रत्येक को तीन टुकड़ों में काटकर बीच में से चीरा लगाएं. धनिया पाउडर, जीरा पाउडर, लाल मिर्च पाउडर, नमक, हल्दी, शक्कर, बेसन, हरी धनिया और एक टेबलस्पून तेल- इन सभी को मिलाकर मिश्रण तैयार करें. इस मिश्रण को केले में भर दें. ध्यान रहे कि केले टूटे नहीं. अब बाकी तेल को पैन में गर्म करके जीरा और कलौंजी डालें. जब जीरा व कलौंजी चटकने लगे, तब केले डाल दें. ढंककर धीमी आंच पर पकाएं. स्टफ्ड बनानाज़ खाने के लिए तैयार हैं।

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सामग्रीः ४ कच्चे केले. २ टेबलस्पून धनिया पाउडर, १ टेबलस्पून जीरा पाउडर, १ टीस्पून लाल मिर्च पाउडर, स्वादानुसार नमक, १ टीस्पून हल्दी पाउडर, १ टीस्पून शक्कर, १ टेबलस्पून बेसन, ३ टेबलस्पून हरी धनिया बारीक कटी हुई, ४ टेबलस्पून तेल, १/४ टीस्पून जीरा, १/४ टीस्पून कलौंजी.

विधिः केले को धो कर छिलके उतार लें. प्रत्येक को तीन टुकड़ों में काटकर बीच में से चीरा लगाएं. धनिया पाउडर, जीरा पाउडर, लाल मिर्च पाउडर, नमक, हल्दी, शक्कर, बेसन, हरी धनिया और एक टेबलस्पून तेल- इन सभी को मिलाकर मिश्रण तैयार करें. इस मिश्रण को केले में भर दें. ध्यान रहे कि केले टूटे नहीं. अब बाकी तेल को पैन में गर्म करके जीरा और कलौंजी डालें. जब जीरा व कलौंजी चटकने लगे, तब केले डाल दें. ढंककर धीमी आंच पर १५ मिनट तक पकाएं. बीच-बीच में केले को पलटते रहें. जब केले नरम हो जाएं तो आंच से उतार लें और हरी धनिया से गार्निश करके सर्व करें।

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    Nutrela Chana                                          Nutrela Rajasthani Bhindi

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