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215.Food Recipes Honey Strawberry Ice Cream with Caramelized Nuts हनी स्ट्रॉबेरी आइस्क्रीम विद कैरेमलाइज़्ड नट्सट

Honey Strawberry Ice Cream with Caramelized Nuts

In Food Recipes , we teach you how to make Honey Strawberry Ice Cream with Caramelized Nuts. Honey Strawberry Ice Cream with Caramelized Nuts For this we need basic ice cream, fresh strawberries, strawberry crush, caramelized cashews, honey. Milk, Cornflour, Cream. Dissolve sugar powder cornflour in some water and keep it. Heat milk in a vessel. Dissolved in water. Add cornflour and sugar powder and boil on low flame. Remove from the flame and let it cool. Add the remaining sugar powder to the cream and whisk the caramelized cashew pieces till it thickens. Add whipped cream, strawberries, cashew nuts and strawberry crush to the cold milk mixture and put it in the dish and keep it in the freezer. Take out from the freezer, blend again until smooth and creamy, freeze again and serve garnished with caramelized nuts and strawberry pieces.


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Ingredients: 120 grams fresh strawberries chopped. 20 gm Strawberry Crush, 45 gm Caramelized Cashews, 10 gm Honey. 250ml Milk, 1 tsp cornflour, 100 grams fresh cream. 190ml powdered sugar

Method: Dissolve cornflour in a little water and keep it aside. Heat milk in a thick bottom vessel. When the milk starts boiling, it is dissolved in water. Add cornflour and 20 grams of sugar powder and boil on low flame for 3-4 minutes. Take it off the flame, filter it and let it cool down. Add the remaining sugar powder to the cream and whisk the caramelized cashew pieces till it thickens. Add whipped cream, strawberries, cashew nuts and strawberry crush to the cold milk mixture and put it in the dish and keep it in the freezer. Take out from the freezer, blend again until smooth and creamy, freeze again and serve garnished with caramelized nuts and strawberry pieces.

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हनी स्ट्रॉबेरी आइस्क्रीम विद कैरेमलाइज़्ड नट्सट


Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।हनी स्ट्रॉबेरी आइस्क्रीम विद कैरेमलाइज़्ड नट्सट बनाने की Recipes .
हनी स्ट्रॉबेरी आइस्क्रीम विद कैरेमलाइज़्ड नट्सट इसके लिए हमे चाहिए बेसिक आइस्क्रीम, फ्रेश स्ट्रॉबेरी .स्ट्रॉबेरी क्रश, कैरेमेलाइज्ड काजू, शहद. दूध, कॉर्नफ्लोर, क्रीम. शक्कर पाउडर कॉर्नफ्लोर को थोड़े-से पानी में घोलकर  रख दें. बर्तन में दूध गर्म करें.  पानी में घुला हुआ। कॉर्नफ्लोर और शक्कर पाउडर डालकर धीमी आंच पर उबालें. आंच पर से उतारकर और ठंडा होने दें. क्रीम में बचा हुआ शक्कर पाउडर डालकर गाढ़ा होने तक फेंटे कैरेमलाइज्ड काजू के टुकड़े कर लें. ठंडे दूध के मिश्रण में फैटी हुई क्रीम, स्ट्रॉबेरी, काजू और स्ट्रॉबेरी क्रश मिलाकर डिश में डालें और फ्रीजर में रख दें. फ्रीजर से निकालकर फिर से अच्छी तरह स्मूद और क्रीमी होने तक ब्लेंड करें और दोबारा फ्रीज कर दे कैरेमेलाइज्ड नट्स और स्ट्रॉबेरी के टुकड़ों से सजाकर सर्व करें.

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सामग्री: १२० ग्राम फ्रेश स्ट्रॉबेरी कटे हुए. २० ग्राम स्ट्रॉबेरी क्रश, ४५ ग्राम कैरेमेलाइज्ड काजू, १० ग्राम शहद. २५० मि.ली. दूध, १ टीस्पून कॉर्नफ्लोर, 100 ग्राम फ्रेश क्रीम. 190 मि.ली. शक्कर पाउडर

विधि: कॉर्नफ्लोर को थोड़े-से पानी में घोलकर अलग रख दें. मोटी तली वाले बर्तन में दूध गर्म करें. जब दूध उबलने लगे तो पानी में घुला हुआ। कॉर्नफ्लोर और २० ग्राम शक्कर पाउडर डालकर ३-४ मिनट तक धीमी आंच पर उबालें. आंच पर से उतारकर छान लें और ठंडा होने दें. क्रीम में बचा हुआ शक्कर पाउडर डालकर गाढ़ा होने तक फेंटे कैरेमलाइज्ड काजू के टुकड़े कर लें. ठंडे दूध के मिश्रण में फैटी हुई क्रीम, स्ट्रॉबेरी, काजू और स्ट्रॉबेरी क्रश मिलाकर डिश में डालें और फ्रीजर में रख दें. फ्रीजर से निकालकर फिर से अच्छी तरह स्मूद और क्रीमी होने तक ब्लेंड करें और दोबारा फ्रीज कर दे कैरेमेलाइज्ड नट्स और स्ट्रॉबेरी के टुकड़ों से सजाकर सर्व करें.


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                      ड्राईफ्रूट अंजीर 



                         
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A; Although you can eat ice cream throughout the year, but if you eat ice cream in mild summer and mild winter, then it will not harm you. Keep in mind, never eat ice cream in hot sun and heat. This may cause you trouble. You can eat ice cream during the coming and going of any season.


Q; Which vitamin is in ice cream?
A; Vitamin A, B-2 and B-12 are found in ice cream. Vitamin A enhances the capacity of your skin, bones and immunity system. Apart from this, eyesight also improves. Vitamin B-2 and B-12 keep metabolism balanced and B-12 helps in weight loss.

Q; शहद के क्या फायदे?
A; रात को सोने से पहले शहद का सेवन करने से सेहत को कौन से फायदे मिलते हैं आइए यहां जानें.
खांसी की समस्या दूर होती है रात को सोने से पहले शहद का सेवन करने से खांसी की समस्या से राहत मिलती है. इम्युनिटी को मजबूत बनाता है त्वचा को हेल्दी रखता है .बालों को बढ़ाने के लिए .वजन कम करने के लिए .गले की खराश

Q; शहद पुरुषों के लिए क्या करता है?
A; अगर नियमति दूध में शहद मिलाकर सेवन किया जाये तो पुरुषों में टेस्टोस्टोरोन नाम के हॉर्मोन की बढ़ोत्तरी होती है, जो पौरुष शक्ति को बढ़ाने में सहायक होती है. दूध और शहद का सेवन स्पर्म काउंट बढ़ाने में मददगार होता है. क्योंकि दूध और शहद में सेक्स हर्मोन बढ़ाने का गुण पाया जाता है. ये आपके लिए काफी लाभदायक होगा.


Q; गर्म पानी में शहद क्यों नहीं डालना चाहिए?
A; शहद, जब गर्म पानी में मिलाया जाता है, तो जहरीला हो सकता है
पता चला, शहद को कभी भी गर्म, पकाया या गर्म नहीं किया जाना चाहिए। आयु पत्रिका में प्रकाशित एक अध्ययन में पाया गया कि 140 डिग्री के तापमान पर शहद जहरीला हो जाता है। जब आप गर्म दूध या पानी में शहद मिलाते हैं तो वह गर्म होकर विषैला हो जाता है।


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