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202.Food Recipes. Mushroom Matar मशरूम मटर

 

mushroom peas

We teach you in .Food Recipes. Recipes for making Mushroom Matar. Mushrooms and Peas, Onion and Tomato, Cashew and Nuts, Ginger-Garlic Paste, Garam Masala, Turmeric, Cumin, Kashmiri Red Chilli Powder, Cream, Coriander Powder, Cumin Powder, Oil and Salt, Onion and Tomato separately in a mixer Grind it. Soak cashew nuts and nuts in water, boil them and prepare a paste by grinding them. Heat oil in a pan and add cumin seeds. Add ginger-garlic paste. Add onion and tomato paste and fry. Add paste of cashews and nuts. Add salt, turmeric, Kashmiri red chili powder, coriander powder, cumin powder and garam masala and fry. Add boiled peas and mushrooms and cook. Garnish with chopped mushrooms, peas and fresh cream.

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Ingredients: 100-100 grams of mushrooms and peas boiled, 2 large onions and 2 large tomatoes for the paste, 30 grams each of cashews and nuts, 1 tsp ginger-garlic paste, 1 tsp Everest garam masala, pinch of turmeric, ½ tsp Cumin, ½ tsp Kashmiri red chili powder, 1 tbsp fresh cream, 1 tsp coriander powder, tsp cumin powder, 1 tbsp oil and salt as per taste.

Method:
Grind onion and tomato separately in a mixer. Soak cashew nuts and nuts in water, boil them and prepare a paste by grinding them. Heat oil in a pan and add cumin seeds. Add ginger-garlic paste. Add onion and tomato paste and fry. Add paste of cashews and nuts. Add salt, turmeric, Kashmiri red chili powder, coriander powder, cumin powder and Everest garam masala and fry. Add boiled peas and mushrooms and cook for 5-7 minutes. Garnish with chopped mushrooms, peas and fresh cream.

मशरूम मटर


Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं। मशरूम मटरब नाने की Recipes. मशरूम और मटर  प्याज़ और टमाटर ,काजू और मगज, अदरक-लहसुन का पेस्ट, गरम मसाला,हल्दी,  जीरा, कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर,  क्रीम,  धनिया पाउडर, जीरा पाउडर, तेल और नमक , प्याज़ और टमाटर को मिक्सर में अलग-अलग पीस लें. काजू और मगज को पानी में भिगोकर उबालें और पीसकर पेस्ट तैयार करें. कड़ाही में तेल गर्म करके जीरा डालें. अदरक-लहसुन का पेस्ट डालें. प्याज़ और टमाटर का पेस्ट डालकर भूनें. काजू और मगज का पेस्ट डालें. नमक, हल्दी, कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, जीरा पाउडर और  गरम मसाला डालकर भूनें. उबले हुए मटर और मशरूम डालकर  पकाएं. कटे हुए मशरूम, मटर और ताज़ी क्रीम से गार्निश करें.

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सामग्री: १००-१०० ग्राम मशरूम और मटर उबले हुए, २ बड़े प्याज़ और २ बड़े टमाटर पेस्ट के लिए, ३०-३० ग्राम काजू और मगज, १ टीस्पून अदरक-लहसुन का पेस्ट, १ टीस्पून अवरेस्ट गरम मसाला, चुटकीभर हल्दी, आधा टीस्पून जीरा, आधा टीस्पून कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर, १ टेबलस्पून ताज़ी क्रीम, १ टीस्पून धनिया पाउडर, टीस्पून जीरा पाउडर, १ टेबलस्पून तेल और नमक स्वादानुसार.

 विधि: प्याज़ और टमाटर को मिक्सर में अलग-अलग पीस लें. काजू और मगज को पानी में भिगोकर उबालें और पीसकर पेस्ट तैयार करें. कड़ाही में तेल गर्म करके जीरा डालें. अदरक-लहसुन का पेस्ट डालें. प्याज़ और टमाटर का पेस्ट डालकर भूनें. काजू और मगज का पेस्ट डालें. नमक, हल्दी, कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, जीरा पाउडर और अवरेस्ट गरम मसाला डालकर भूनें. उबले हुए मटर और मशरूम डालकर ५-७ मिनट तक पकाएं. कटे हुए मशरूम, मटर और ताज़ी क्रीम से गार्निश करें.




Q; Is mushroom good for health?
A; Mushrooms contain macronutrients that support a healthy immune system. According to the Mushroom Council, your immune system will benefit from mushrooms whose nutrients include: Selenium, which helps your body make antioxidant enzymes to prevent cell damage. Choose cremini or portabella mushrooms for the most benefit.

Q; Is mushroom a vegetable or protein?
A; Although considered a vegetable, mushrooms are neither a plant nor animal food. They are a type of fungus that contains a substance called ergosterol, similar in structure to cholesterol in animals.

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