201.Food Recipes.Custard Jelly कस्टर्ड जेली
Custard Jelly
We teach you in Food Recipes. Recipes to make Custard Jelly. A new recipe Custard Jelly for relief from heat. For this we need Milk Brown and Polson Vanilla Custard Powder, Jelly, favorite seasonal fruits, strawberries to garnish. Boil milk in a pan. Take Brown and Polson vanilla custard powder in another utensil and prepare the batter by adding little water. Pour the prepared batter into the boiling milk and mix it well. Keep stirring the mixture continuously. So that lumps do not form, when the mixture becomes slightly thick, take it off the flame and cool it and keep it in the fridge. Put chopped fruits in different bowls and put jelly on top and keep them in the fridge. Custard jelly is ready and serve it after garnishing it.
Contents: 500ml Milk 3 tbsp Brown & Polson Benita Custard Powder, half cup jelly, favorite seasonal fruits (cut into small pieces) as needed, strawberries to garnish.
Method: Boil milk in a pan. Take Brown and Polson vanilla custard powder in another utensil and prepare the batter by adding little water. Pour the prepared batter into the boiling milk and mix it well. Keep stirring the mixture continuously, so that no lumps are formed, when the mixture becomes slightly thick, take it off the flame and cool it and keep it in the fridge. Put chopped fruits in different bowls and put jelly on top and keep them in the fridge. While serving, put the prepared custard on the mixture of jelly and fruit and serve garnished with strawberries.
कस्टर्ड जेली
Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।कस्टर्ड जेली बनाने की Recipes. गर्मी से राहत के लिए एक नयी Recipe कस्टर्ड जेली l इसके लिए हमें चाहिए l दूध ब्राउन एंड पोल्सन बेनीला कस्टर्ड पाउडर, जेली, मनपसंद सीजनल फ्रूट्स , स्ट्रॉबेरी सजाने के लिए.पैन में दूध उबालें. एक दूसरे बर्तन में ब्राउन एंड पोल्सन वेनीला कस्टर्ड पाउडर ले थोड़ा पानी मिलाकर घोल तैयार करे तैयार घोल को उबलते दूध में डाल दे व अच्छी तरह मिलाएं. मिश्रण को लगातार चलाती रहे, ताकि गांठ न बने, जब मिश्रण हल्का गाढा हो जाए तो आंच से उतारकर ठंडा करें और फ्रिज में रख दें. अलग-अलग बाउल में कटे हुए फ्रूट्स डालें व ऊपर से जेली डालकर फ्रिज में रख दें. कस्टर्ड जेली तैयार इसे आप सजा कर सर्व करे।
सामग्री: ५०० मि.ली. दूध ३ टेबलस्पून ब्राउन एंड पोल्सन बेनीता कस्टर्ड पाउडर,आधा कप जेली, मनपसंद सीजनल फ्रूट्स (छोटे टुकड़ों में कटे हुए) आवश्यकतानुसार, स्ट्रॉबेरी सजाने के लिए.
विधि ;पैन में दूध उबालें. एक दूसरे बर्तन में ब्राउन एंड पोल्सन वेनीला कस्टर्ड पाउडर ले थोड़ा पानी मिलाकर घोल तैयार करे तैयार घोल को उबलते दूध में डाल दे व अच्छी तरह मिलाएं. मिश्रण को लगातार चलाती रहे, ताकि गांठ न बने, जब मिश्रण हल्का गाढा हो जाए तो आंच से उतारकर ठंडा करें और फ्रिज में रख दें. अलग-अलग बाउल में कटे हुए फ्रूट्स डालें व ऊपर से जेली डालकर फ्रिज में रख दें. सर्व करते समय जेली व फ्रूट के मिश्रण पर तैयार कस्टर्ड डालें और स्ट्रॉबेरी से सजाकर सर्व करें.
कोई टिप्पणी नहीं