191.Food Recipes Mango Pudding मैंगो पुडिंग विद वेनीला
Mango Pudding with Vanilla
We teach you in Food Recipes . Recipes for making Mango Pudding with Vanilla. A new recipe to beat the heat. Mango Pudding with Vanilla. For this we need Mango Puree. Milk, Agar Agar, Condensed Milk, Raspberry Jelly Powder, Vanilla Ice Cream, Water, Sugar. Mix sugar in mango puree and milk and heat it. Melt agar agar and boil it by adding water to raspberry powder in a separate pan. When it cools down, keep it in the fridge. Add the melted agar agar and milk to the mango puree and mix well And when it cools down, put it in a tray and keep it in the fridge. Take out the Raspberry Jelly and Mango Pudding from the fridge and cut into desired shapes with vanilla ice cream and enjoy this cool summer with Mango Pudding with Vanilla.
Contents: 45ml Mango Puree, 45ml Milk, 2 g agar agar (available in the market), 10 ml. condensed milk, 15ml Raspberry Jelly Powder, 1 Scoop Vanilla Ice Cream, 50ml Water, 12 grams sugar.
Method: Mix sugar in mango puree and milk and heat them separately. Melt the agar agar. Boil water mixed with raspberry powder in a separate pan. When it comes to a boil, put it in the pan and keep it in the fridge when it cools down. Add the melted agar agar and milk to the mango puree, mix well and when it cools down, put it in a tray and keep it in the fridge. Remove the Raspberry Jelly and Mango Pudding from the fridge and cut into desired shapes and serve with vanilla ice cream.
मैंगो पुडिंग विद वेनीला
Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं। मैंगो पुडिंग विद वेनीला बनाने की Recipes. गर्मी से राहत के लिए एक नयी Recipe .मैंगो पुडिंग विद वेनीला l इसके लिए हमें चाहिए मैंगो प्यूरी,. दूध, अगर अगर , कंडेंस्ड मिल्क, रसबेरी जेली पाउडर, वेनीला आइस्क्रीम, पानी, शक्कर. मैंगो प्यूरी और दूध में शक्कर मिलाकर गरम करें. अगर अगर को पिघला कर एक अलग पैन में रसबेरी पाउडर में पानी मिलाकर उबाल लें. ठंडा होने पर फ्रिज में रख दें. पिघले हुए अगर अगर और दूध को मैंगो प्यूरी में डालकर अच्छी तरह मिलाएं और ठंडा होने पर ट्रे में डालकर फ्रिज में रख दें. रसबेरी जेली और मैंगो पुडिंग को फ्रिज से निकालें और मनचाहे आकार में काटकर वेनीला आइस्क्रीम के साथ इस गर्मी में ठंडी का मैंगो पुडिंग विद वेनीला खा कर आन्नद ले।सामग्री: ४५ मि.ली. मैंगो प्यूरी, ४५ मि.ली. दूध, २ ग्राम अगर अगर (बाज़ार में उपलब्ध), १० मि.ली. कंडेंस्ड मिल्क, १५ मि.ली. रसबेरी जेली पाउडर, १ स्कूप वेनीला आइस्क्रीम, ५० मि.ली. पानी, १२ ग्राम शक्कर.
विधिः मैंगो प्यूरी और दूध में शक्कर मिलाकर अलग-अलग गरम करें. अगर अगर को पिघला लें. एक अलग पैन में रसबेरी पाउडर में पानी मिलाकर उबाल लें. एक उबाल आने पर पैन में डालकर ठंडा होने पर फ्रिज में रख दें. पिघले हुए अगर अगर और दूध को मैंगो प्यूरी में डालकर अच्छी तरह मिलाएं और ठंडा होने पर ट्रे में डालकर फ्रिज में रख दें. रसबेरी जेली और मैंगो पुडिंग को फ्रिज से निकालें और मनचाहे आकार में काटकर वेनीला आइस्क्रीम के साथ सर्व करें.
इसे भी पढ़े; वेज मन्चूरियन , मोमोज, उपमा, नट्स बार , पालक पनीर कबाब ,चीज कोन्स पिज्जा, चिकन बिरमानी, काजू गुड़ बर्फी, आलू बॉल्स,रसगुल्ला, चना मसाला, सिक्कमपुरी कबाब, सूजी वेज स्क्वायर,
कोई टिप्पणी नहीं