Food Recipes वैज पोहा बौल्स Veg Poha Bowls
वैज पोहा बौल्स
Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।वैज पोहा बौल्स बनाने की Recipes.पोहा बौल्स नारते में परोसे जाने वाला व्यंजन हैं।स्कूल से आने के बाद कुछ अलग खाने की चाहत होती हैं और वे स्नैक्स की खोज में लगे रहते हैं। ऐसे में आप बच्चों को स्नैक्स के तौर पर 'वैज पोहा बौल्स' का मजा दे सकते हैं जो कि बेहतरीन स्वाद देता हैं। तो आइये जानते हैं महाराष्ट्र, और गुजरात में लोग पोहे को सुबह के नाश्ते में खाना पसंद करते हैं। चावल का पोहा इसकी मुख्य साम्रगी हैं। लोग पोहे बौल्स में मुगफली और आलु डाल कर खाना पसंद करते हैं। पोहा बौल्स आप को उर्जावान बनाए रखता हैं। पोहा हर व्यक्ति की पहली पसंद हैं। पोहे बौल्स में एंटी आक्साईड त्ततब पाए जाते हैं। पोहा बौल्स प्रोटीन से भरपूर होता हैं।सामग्री
- 1 कप पोहा
- 1 बड़ा चम्मच लाल, पीली व हरीमिर्च बारीक कटी
- 1 छोटा प्याज बारीक कटा
- 2 छोटी गाजर कसी
- 2 बड़े चम्मच कच्चा नारियल कसा
- हरीमिर्च बारीक कटी
- 1 बड़ा चम्मच तेल
- 1 बड़ा चम्मच गाढ़ा दही
- 1/2 चम्मच सरसों
- करीपत्ता
- हरीमिर्च कटी
- नमक स्वादानुसार.
विधि
पोहे को पानी से धो कर छलनी में पानी निकालने के लिए रखें. फिर इस में सभी शिमलामिर्च, प्याज, हरीमिर्च, कच्चा नारियल, गाजर, दही व नमक मिलाएं. अच्छी तरह मिला कर इस की छोटीछोटी बौल्स बनाएं. फिर स्टीमर में 10-12 मिनट स्टीम करें. कड़ाही में तेल गरम कर सरसों डालें. भुनने पर करीपत्ता और हरीमिर्च डाल कर पोहे की बौल्स डाल अच्छी तरह मिलाएं और फिर एक प्लेट में सजा कर चटनी के साथ परोसें.
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Veg Poha Bowls
In Food Recipes, we teach you how to make Veg Poha Balls. Poha Balls are a dish served in Narate. After coming from school, there is a desire to eat something different and they are looking for snacks. In such a situation, you can give the children the fun of 'Veg Poha Bowls' as a snack, which gives excellent taste. So let's know Maharashtra, And in Gujarat, people like to eat poha in the morning breakfast. Rice poha is its main ingredient. People like to eat poha bowls by adding peanuts and potatoes. Poha balls keep you energized. Poha is the first choice of every person. Antioxidants are found in poha bowls. Poha balls are rich in proteins.Material 1 cup poha 1 tbsp red, yellow and green chillies finely chopped 1 small onion finely chopped 2 small carrots grated 2 tbsp grated raw coconut finely chopped green chillies 1 tbsp oil 1 tbsp thick curd 1/2 tsp mustard Curry leaf chopped green chillies Salt according to taste.
Method
Wash the poha with water and keep it in a strainer to drain the water. Then add all capsicum, onion, green chilli, raw coconut, carrot, curd and salt to it. Mix it well and make small balls out of it. Then steam in the steamer for 10-12 minutes. Heat oil in a pan and add mustard. curry leaves on roasting and Add more green chillies, add poha balls, mix well and then decorate in a plate and serve with chutney.
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