Breaking News

220.Food Recipes Hakka Noodles हक्का नूडल्स

hakka noodles

In Food Recipes we teach you how to make Hakka Noodles. Hakka Noodles is a Chinese preparation consisting of boiled noodles fried with sauce and vegetables. A Hakka noodle is made from unleavened dough (rice or wheat flour) that is cooked in boiling liquid. Depending on the type, the noodles can be dried or refrigerated before cooking. Hakka Noodles This recipe is made with fresh vegetables. Chinese Style Fried Veggie Noodles is kid-friendly. an easy and simple vegetable based hakka noodles recipe made with wheat noodles. hakka noodles recipe is a popular indo chinese recipe made with vegetables. It is an ideal lunch box recipe for both kids and adults, but can also be served as an evening snack. A very tasty dish. With which you can make and prepare it in a very short time, and which is also liked by everyone. Which is easy to make and tasty to eat and a dish that can be prepared quickly in less time. Hakka noodles are prepared with a variety of vegetables, which makes it rich in fiber and nutritious. Also, this snack can be a good snack for kids who do not like to eat vegetables.

https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/6148201788756582425



What do you want •
Noodles - 400 grams pack Oil - 3 tbsp Ginger and garlic - 1 tsp each finely chopped Onion - 1 thinly sliced ​​lengthwise Carrot - 1/2 cup thinly sliced ​​lengthwise Cabbage - 1 /2 cup finely chopped lengthwise, green, red and yellow capsicum - 1/2 -1/2 cup finely chopped lengthwise.Salt - as per taste, Black pepper powder - 1/2 tsp, Green and red chili sauce - 2-2 tbsp, Soya sauce - 1 tbsp, Vinegar - 2 tbsp.

Make it like this

Boil 1.5 liters of water in a pan, then add salt and 2 tsp oil. We use oil here so that the noodles do not stick together. Now add noodles to it. Do not cook it completely. It takes about  7 minutes. When it is cooked, take it out in a strainer and pour cold water over these noodles. Adding cold water will stop the cooking process of noodles. Put a pan on the gas, add 2 teaspoons of oil and add some chopped garlic, chopped green chilies, chopped ginger and chopped onions and cook for 2 minutes. Increase the flame and add chopped cabbage and carrots. Cook for half a minute more so that their raw taste goes away. Finally add capsicum and mix. Now add soy sauce, red chili sauce, green chili sauce, tomato sauce, white vinegar, 1/2 tsp white salt and black pepper powder. Black pepper greatly enhances the taste of the dish, now add noodles and mix and serve hot.



हक्का नूडल्स

Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।हक्का नूडल्स बनाने की Recipes.हक्का नूडल्स एक चीनी तैयारी है जिसमें उबले हुए नूडल्स को सॉस और सब्जियों साथ तला जाता है। एक हक्का नूडल अखमीरी आटा (चावल या गेहूं का आटा) से बनाया जाता है जिसे उबलते तरल में पकाया जाता है। प्रकार के आधार पर, खाना पकाने से पहले नूडल्स को सुखाया या प्रशीतित किया जा सकता है।हक्का नूडल्स ताजी सब्जियों के साथ बनाई गई यह रेसिपी है।,चाइनीज स्टाइल फ्राइड वेजी नूडल्स बच्चों केअनुकूल है। गेहूं के नूडल्स के साथ बनाई गई एक आसान और सरल सब्जी आधारित हक्का नूडल्स रेसिपी है।हक्का नूडल्स रेसिपी एक लोकप्रिय इंडो चीनी रेसिपी है जो की सब्जियों के साथ बनाया गया है। यह बच्चों और वयस्कों दोनों के लिए एक आदर्श लंच बॉक्स रेसिपी है, लेकिन इसे शाम के नाश्ते के रूप में भी परोसा जा सकता है।एक बहुत ही स्वादिष्ट डिश हैं। जिससे आप बहुत कम समय में बनाकर तैयार कर सकते हैं ,तथा जो सभी को पसंद भी होती हैं। जो बनाने में आसान और खाने में टेस्टी और कम समय में झटपट बनकर तैयार हो जाने वाली एक डिश हैं।हक्का नूडल्स  कई सब्जियों के साथ तैयार की जाती है,जो इसे फाइबर और पौष्टिकता से भरपूर बनाती है। इसके अलावा यह स्नैक उन बच्चों के लिए अच्छी स्नैक्स हो सकता है जो सब्जियां खाना पसंद नहीं करते हैं।

https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/6148201788756582425

क्या चाहिए •

नूडल्स- 400 ग्राम पैक, तेल- 3 बड़े चम्मच, अदरक और लहसुन- 1-1 छोटा चम्मच बारीक कटा हुआ, प्याज- 1 पतला और लंबाई में कटा हुआ, गाजर- 1/2 कप लंबाई में पतली कटी हुई, पत्तागोभी- 1/2 कप लंबाई में बारीक कटा हुआ, हरी, लाल और पीली शिमला मिर्च- 1/2 -1/2 कप लंबाई में बारीक कटी हुई, नमक- स्वादानुसार, काली मिर्च पाउडर- 1/2 छोटा चम्मच, हरी और लाल मिर्च सॉस- 2-2 बड़े चम्मच, सोया सॉस- 1 बड़ा चम्मच, विनेगर- 2 बड़े चम्मच।

ऐसे बनाएं •

एक पैन में 1.5 लीटर पानी उबालें फिर उसमें नमक और 2 चम्मच तेल डालें। हम यहां तेल का उपयोग करते हैं ताकि नूडल्स आपस में चिपके नहीं। अब इसमें नूडल्स डालें। इसे पूरी तरह से न पकाएं। इसमें लगभग 7 मिनट का समय लगता है। जब यह पक जाए तो इसे छलनी में निकाल लें और इन नूडल्स पर ठंडा पानी डालें। ठंडा पानी डालने से नूडल्स का कुकिंग प्रोसेस रुक जायेगा |गैस पर एक पैन रखें, उसमें 2 छोटी चम्मच तेल डालें और उसमें थोड़ा सा कटा हुआ लहसुन, कटी हुई हरी मिर्च, कटा हुआ अदरक और कटा हुआ प्याज डालकर 2 मिनट तक पकाएं।आंच तेज़ करें और कटी हुई पत्ता गोभी और गाजर डालें। आधा मिनट और पकाएं ताकि इनका कच्चा स्वाद खत्म हो जाए। आखिर में शिमला मिर्च डालकर मिला लें।अब सोया सॉस, रेड चिली सॉस, ग्रीन चिली सॉस, टोमैटो सॉस, व्हाइट विनेगर, 1/2 छोटा चम्मच सफेद नमक और काली मिर्च पाउडर डालें। काली मिर्च डिश के स्वाद को बहुत बढ़ा देती है,  नूडल्स डालकर  मिलाएं |और गर्म - गर्म परोसें।


ये भी पढ़े; वेज मन्चूरियन , मोमोजउपमानट्स बार , पालक पनीर कबाब ,चीज कोन्स पिज्जाचिकन बिरमानीकाजू गुड़ बर्फीआलू बॉल्स,


https://www.blogger.com/blog/post/edit/3157634344817921104/7974922411783248757

Food  Recipes आलू बॉल्स                       Food Recipes लहसुनी पालक 


Q; हक्का नूडल्स क्या होता है?
A; हक्का नूडल्स एक चीनी तैयारी है जिसमें उबले हुए नूडल्स को सॉस और सब्जियों या मीट के साथ तला जाता है। एक हक्का नूडल अखमीरी आटा (चावल या गेहूं का आटा) से बनाया जाता है जिसे उबलते तरल में पकाया जाता है। प्रकार के आधार पर, खाना पकाने से पहले नूडल्स को सुखाया या प्रशीतित किया जा सकता है।

Q; हक्का नूडल्स और चाऊमीन में क्या अंतर है?
A; चाउ:तला हुआ अर्थात नूडल्स, मीन मतलब तला हुआ नूडल्स। सभी चो मीन नूडल्स हैं,परंतु सभी नूडल्स चो मीन नहीं। नूडल्स आटा पेस्ट जो बाद में बेख़मीर आटे में बदल जाते हैं और फ़िर लंबे तारों से निकालें जाते हैं। यह प्रक्रिया उन्हें कठिनता प्रदान या सख्त बनाती हैं,और उबालें जाने के बाद पुनः पहले सा स्वरूप देती हैं।


Q; हक्का नूडल्स और नॉर्मल में क्या अंतर है?
A; सबसे पहले, उन दोनों के बीच मुख्य अंतर तैयार करने की शैली है। मूल रूप से, यह रेसिपी तली हुई रेसिपी है, जबकि नूडल्स एक स्टर-फ्राइड रेसिपी है। दूसरी बात, हक्का नूडल्स को पतले चावल के नूडल्स का उपयोग करके तैयार किया जाता है जबकि नूडल्स रेसिपी को किसी भी प्रकार के नूडल्स के साथ तैयार किया जा सकता है।


Q; चाउ में और मैगी में क्या अंतर है?
A; नूडल्स और चाउमीन के बीच मुख्य अंतर यह है कि नूडल्स पतले और लंबे स्ट्रिप्स होते हैं जो आटे से बने होते हैं, जबकि चाउ-मीन नूडल्स का उपयोग करके बनाई जाने वाली डिश है। वास्तव में, 'चाउ' शब्द का अर्थ तला हुआ और 'मीन' का अर्थ नूडल्स होता है।

Hakka Noodles is a popular Indo-Chinese dish known for its delicious taste and versatility. Here's a simple recipe for preparing Hakka Noodles at home:

Ingredients:

  • 200 grams Hakka noodles
  • 2 tablespoons oil (sesame oil or vegetable oil)
  • 1 tablespoon ginger, finely chopped
  • 1 tablespoon garlic, minced
  • 1/2 cup onion, thinly sliced
  • 1/2 cup carrot, julienned
  • 1/2 cup bell peppers (any color), thinly sliced
  • 1/2 cup cabbage, shredded
  • 1/4 cup spring onions, chopped
  • 2 tablespoons soy sauce
  • 1 tablespoon chili sauce (adjust to taste)
  • 1 tablespoon vinegar
  • 1 teaspoon sugar
  • Salt to taste
  • Freshly ground black pepper to taste

Instructions:

  1. Cook the Hakka Noodles:

    • Boil water in a large pot and add a pinch of salt.
    • Cook the Hakka noodles according to the package instructions until they are al dente.
    • Drain and rinse the noodles under cold water to stop the cooking process.
    • Toss the noodles with a little oil to prevent them from sticking.
  2. Prepare the Vegetables:

    • Heat oil in a wok or large pan over high heat.
    • Add chopped ginger and minced garlic. Sauté for a minute until aromatic.
    • Add sliced onions and cook until they become translucent.
  3. Stir-Fry Vegetables:

    • Add julienned carrots, sliced bell peppers, and shredded cabbage.
    • Stir-fry the vegetables on high heat for 2-3 minutes until they are slightly tender but still crisp.
  4. Add Noodles:

    • Add the cooked Hakka noodles to the wok.
    • Toss everything together using chopsticks or tongs to ensure the noodles are well-coated with the vegetables.
  5. Prepare Sauce Mixture:

    • In a small bowl, mix soy sauce, chili sauce, vinegar, sugar, salt, and black pepper to make the sauce.
  6. Combine and Toss:

    • Pour the sauce mixture over the noodles and vegetables.
    • Toss everything thoroughly to ensure even coating of the sauce.
  7. Finish and Garnish:

    • Add chopped spring onions and toss once more.
    • Taste and adjust the seasoning if needed.
  8. Serve:

    • Transfer the Hakka Noodles to a serving dish.
    • Garnish with additional spring onions and serve hot.

Enjoy your homemade Hakka Noodles as a delightful Indo-Chinese meal! Feel free to customize the vegetables and spice levels according to your preferences.



कोई टिप्पणी नहीं