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158.Honey Strawberry Ice Cream with Caramelized Nuts हनी स्ट्रॉबेरी आइस्क्रीम विद कैरेमलाइज़्ड नट्स फूट


Honey Strawberry Ice Cream with Caramelized Nuts Fruit 

We teach you in  Food Recipes. Recipes to make Honey Strawberry Ice Cream with Caramelized Nuts. Fresh Strawberries, Strawberry Crush, Caramelized Cashews, Honey, Milk, Cornflour, Fresh Cream, Sugar Powder. After boiling the milk add cornflour and sugar powder and boil it on low flame. allow to cool. Add the remaining powdered sugar to the cream and whisk till it thickens. Caramelized Cashew Chunks. Add whipped cream, strawberries, cashew nuts and strawberry crush to the cold milk mixture and put it in the dish and keep it in the freezer. Remove from the freezer, blend again until smooth and creamy and freeze again. Garnish with caramelized nuts and strawberry pieces and serve.

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Ingredients: 120 grams fresh strawberries chopped, 20 grams crushed strawberries, 45 grams caramelized cashews, 10 grams honey, 250ml milk, 1 tsp cornflour, 100 gm fresh cream, 150 ml. sugar powder.

Method: Dissolve cornflour in a little water and keep it aside. Heat milk in a thick bottom vessel. When the milk starts boiling, add cornflour dissolved in water and 20 grams of sugar powder and boil it on low flame for 3-4 minutes. Take it off the flame, filter it and let it cool down. Add the remaining powdered sugar to the cream and whisk till it thickens. Cut caramelized cashews into pieces. Add whipped cream, strawberries, cashew nuts and strawberry crush to the cold milk mixture and put it in the dish and keep it in the freezer. Remove from the freezer, blend again until smooth and creamy and freeze again. Serve garnished with caramelized nuts and strawberry slices.

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 हनी स्ट्रॉबेरी आइस्क्रीम विद कैरेमलाइज़्ड नट्स फूट


 Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं। हनी स्ट्रॉबेरी आइस्क्रीम विद कैरेमलाइज़्ड नट्स फूट बनाने की Recipes. फ्रेश स्ट्रॉबेरी ,  स्ट्रॉबेरी क्रश,  कैरेलाइज़्ड काजू, शहद, दूध, कॉर्नफ्लोर,  फ्रेश क्रीम, शक्कर पाउडर.दूध उबल कर कॉर्नफ्लोर और शक्कर पाउडर डालकर धीमी आंच पर उबालें. ठंडा होने दें. क्रीम में बचा हुआ शक्कर पाउडर डालकर गाढ़ा होने तक फेंटें. कैरेमलाइज़्ड काजू के टुकड़े. ठंडे दूध के मिश्रण में फेंटी हुई क्रीम, स्ट्रॉबेरी, काजू और स्ट्रॉबेरी क्रश मिलाकर डिश में डालें और फ्रीज़र में रख दें. फ्रीज़र से निकालकर फिर से अच्छी तरह स्मूद और क्रीमी होने तक ब्लेंड करें और दोबारा फ्रीज़ कर दें. कैरेमेलाइज़्ड नट्स और स्ट्रॉबेरी टुकड़ों से सजाए और सर्व करें।

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सामग्री: १२० ग्राम फ्रेश स्ट्रॉबेरी कटे हुए, २० ग्राम स्ट्रॉबेरी क्रश, ४५ ग्राम कैरेलाइज़्ड काजू, १० ग्राम शहद, २५० मि.ली. दूध, १ टीस्पून कॉर्नफ्लोर, १०० ग्राम फ्रेश क्रीम, १५० मि.ली. शक्कर पाउडर.


विधिः
कॉर्नफ्लोर को थोड़े-से पानी में घोलकर अलग रख दें. मोटी तली वाले बर्तन में दूध गर्म करें. जब दूध उबलने लगे तो पानी में घुला हुआ कॉर्नफ्लोर और २० ग्राम शक्कर पाउडर डालकर ३-४ मिनट तक धीमी आंच पर उबालें. आंच पर उतारकर छान लें और ठंडा होने दें. क्रीम में बचा हुआ शक्कर पाउडर डालकर गाढ़ा होने तक फेंटें. कैरेमलाइज़्ड काजू के टुकड़े कर लें. ठंडे दूध के मिश्रण में फेंटी हुई क्रीम, स्ट्रॉबेरी, काजू और स्ट्रॉबेरी क्रश मिलाकर डिश में डालें और फ्रीज़र में रख दें. फ्रीज़र से निकालकर फिर से अच्छी तरह स्मूद और क्रीमी होने तक ब्लेंड करें और दोबारा फ्रीज़ कर दें. कैरेमेलाइज़्ड नट्स और स्ट्रॉबेरी के टुकड़ों से सजाकर सर्व करें

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