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Food Recipes स्टफ्ड कॉर्न करी, Stuffed Corn Kadhi

 

 स्टफ्ड कॉर्न करी

Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं। स्टफ्ड कॉर्न करी बनाने की Recipes . कॉर्न कढ़ी रेसिपी कढ़ी हमारे उत्तर भारत में बहुत पसंद से खाई जाती है। हमारे पास तो Thursday का दिन होता ही हैं।कॉर्न कढ़ी खाने के लिए। तो आज कढ़ी बन रही हैं हम आप को साथ में बताते हैं। इसे बनाने की रेसपी। कढी में हम डालते हैं। दहीं, लाल मिर्च, नमक, गर्म मसाला, लाल मिर्च, हींग, घी, तथा पकौड़े के लिए पैन में मूंगफली और सरसों का तेल गर्म करके कड़ी पत्ते और साबुत लाल मिर्च तड़काएं। प्याज, लहसुन और नमक डालकर पांच मिनट भूरा होने तक भूनें। आलू और सारे पिसे मसाले मिलाकर पांच मिनट धीमी आंच पर भूनें। नींबू का रस और थोड़ा-सा मक्खन इस्तेमाल करते हैं।मैदा और गेहूं के आटे में यीस्ट डालकर और थोड़ा-सा पानी मिलाकर चिकना आटा गूंध लें। इसे गीले कपड़े से ढककर एक घंटे के लिए रखें। आटे को पलटें और बेलकर इसमें भरावन भरकर बन का आकार दें। इस बन को बीस मिनट भाप में पकाएं।अब कॉर्न करी बनाने के लिए कॉर्न को नारियल दूध में उबालें। ठंडा करके बारीक पीस लें। गर्म पैन में यलो करी पेस्ट या काजू, क्रीम और हल्दी का पेस्ट डालें। और स्टफ्ड कॉर्न करी को बनाए और खाए ।






मैदा- 1 ½ कप 



गेहूं का आटा- 1 कप,




आलू- 500 ग्राम उबले और मसले हुए.

 


चीज 100 ग्राम, 



साबुत लाल मिर्च- 2 टुकड़े,

 



प्याज- 300 ग्राम कटा हुआ, 


लहसुन- 200 ग्राम कटा हुआ,

 


कढ़ी पत्ते- थोड़े-से,

 


मूंगफली तेल - 1 बड़ा चम्मच, 



जीरा पाउडर- 1 छोटा चम्मच, 



धनिया पाउडर- 1 छोटा चम्मच,


 

काली मिर्च पाउडर- 1 छोटा चम्मच, 



नींबू का रस- थोड़ा-सा,

 


नमक- स्वादानुसार,

 


मक्खन- 1 छोटा चम्मच।




क्या चाहिए.


 कॉर्न- 250 ग्राम, 



नारियल दूध- 500 मि.ली, 



 काजू, 



क्रीम

 



डार्क सोया सॉस- 1½ छोटा चम्मच,

 


शक्कर- ½ छोटा चम्मच, 



ताजी हल्दी- 1½ छोटा चम्मच किसी हुई।



पैन में मूंगफली और सरसों का तेल गर्म करके कड़ी पत्ते और साबुत लाल मिर्च तड़काएं। प्याज, लहसुन और नमक डालकर पांच मिनट भूरा होने तक भूनें। आलू और सारे पिसे मसाले मिलाकर पांच मिनट धीमी आंच पर भूनें। नींबू का रस और थोड़ा-सा मक्खन मिलाकर एक तरफ रखें। बन बनाने के लिए यीस्ट को गुनगुने पानी और शक्कर में घोलें। मैदा और गेहूं के आटे में यीस्ट डालकर और थोड़ा-सा पानी मिलाकर चिकना आटा गूंध लें। इसे गीले कपड़े से ढककर एक घंटे के लिए रखें। आटे को पलटें और बेलकर इसमें भरावन भरकर बन का आकार दें। इस बन को बीस मिनट भाप में पकाएं।अब कॉर्न करी बनाने के लिए कॉर्न को नारियल दूध में उबालें। ठंडा करके बारीक पीस लें। गर्म पैन में यलो करी पेस्ट या काजू, क्रीम और हल्दी का पेस्ट डालें। सोया सॉस, शक्कर और हल्दी मिलाएं।ऐसे परोसें गहरी प्लेट में बन रखें। ऊपर से करी डालकर गर्मा-गर्म परोसें।

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Stuffed Corn Curry

We teach you in Food Recipes. Recipes for making Stuffed Corn Curry. Corn Kadhi Recipe Kadhi is eaten very fondly in our North India. We always have Thursdays to eat corn curry. So today Kadhi is being prepared, we will tell you together.Recipe to make it. We put in the curry. Curd, red chillies, salt, garam masala, red chillies, asafoetida, ghee, and for pakoras, heat groundnut and mustard oil in a pan and temper curry leaves and whole red chillies. Add onion, garlic and salt and fry for five minutes till they turn brown. Mix potatoes and all the ground spices and fry on low flame for five minutes.Lemon juice and a little butter are used. Knead a smooth dough by adding yeast to all purpose flour and wheat flour and adding a little water. Cover it with a wet cloth and keep it for an hour. Flip the dough and roll it into a bun shape by stuffing it. Cook this bun in steam for twenty minutes.Now to make corn curry, boil the corn in coconut milk. Cool and grind finely. Add yellow curry paste or cashew nuts, cream and turmeric paste to the hot pan. And make and eat Stuffed Corn Curry.

  • Maida for bun - 1 ½ cup 
  • Wheat flour - 1 cup, 
  • Lukewarm water - 1 tsp, 
  • Sugar - 1 tsp. 
  • Potatoes for stuffing – 500 grams 
  • boiled and mashed. 
  • Cheese 100 grams, 
  • Whole red chili - 2 pieces, 
  • Onion - 300 grams chopped, 
  • Garlic - 200 grams chopped, 
  • Curry leaves - few, 
  • Groundnut oil - 1 tbsp, 
  • Cumin powder - 1 tsp, 
  • Coriander powder - 1 Small spoon, 
  • Black pepper powder - 1 small spoon, 
  • Lemon juice - little, 
  • Salt - as per taste, 
  • Butter - 1 small spoon.
  • What do you want. 
  • Corn for curry - 250 grams 
  • Coconut milk - 500 ml 
  • Yellow curry paste or boiled cashews 
  • Cream and turmeric paste - 2 tsp 
  • Dark soy sauce - 1½ tsp 
  • Sugar - ½ tsp 
  • Fresh turmeric - 1½ tsp 
  • blackcurrant

Heat groundnut and mustard oil in a pan and fry curry leaves and whole red chillies. Add onion, garlic and salt and fry for five minutes till they turn brown. Mix potatoes and all the ground spices and fry on low flame for five minutes. Mix lemon juice and a little butter and keep aside. To make buns, dissolve yeast in lukewarm water and sugar. Knead a smooth dough by adding yeast to the flour and wheat flour and adding a little water. Cover it with a wet cloth and keep it for an hour. Flip the dough and roll it into a bun shape by stuffing it. Cook this bun in steam for twenty minutes. Now boil the corn in coconut milk to make corn curry. Cool and grind finely. Add yellow curry paste or cashew nuts, cream and turmeric paste to the hot pan. Mix soya sauce, sugar and turmeric. Serve like this Keep in a deep plate. Pour curry on top and serve hot.

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