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226.Food Recipes Malvani Chicken मालवणी चिकन


Malvani Chicken



We teach you in Food Recipes. Malvani Chicken Recipes. Malvani cuisine comes from the Konkan region of Maharashtra and Goa and uses coconut in most of its dishes. In this too, chicken is cooked in a rich and thick coconut gravy with a spicy Malvani spice, resulting in a tangy Malvani style chicken curry. To make Malvani chicken we need. Chicken, coconut, Mix onion, red chili powder, turmeric, garam masala, chicken masala, green chili, ginger paste, garlic paste, salt, oil, green coriander, green chili, ginger-garlic paste. Apply it on the chicken pieces and leave it for about 1 hour. Fry the coconut in a little oil till it becomes golden and after cooling, grind it in a mixer along with half the onion. Now heat oil in a large pan and fry the rest of the onions till they turn golden. Add remaining green chillies and spices and cook. Add chicken and fry. Add coconut paste and salt and mix. When it boils, cover it on low flame and cook till the chicken becomes soft. Serve garnished with green coriander.

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Ingredients:
800 grams chicken, 1 grated coconut, 4 chopped onions, 1 tsp red chili powder, 1/2 tsp turmeric, 2 tsp mix garam masala, 1 tbsp Everest chicken masala, 8 green chilies chopped, 2 tsp ginger paste , 2 tsp garlic paste, salt as per taste, 3 tbsp oil, coriander leaves for garnishing,

Method: Make a paste of 4 green chillies and mix it in ginger-garlic paste. Apply it on the chicken pieces and leave it for about 1 hour. Fry the coconut in a little oil till it becomes golden and after cooling, grind it in a mixer along with half the onion. Now heat oil in a large pan and fry the rest of the onions till they turn golden. Add the remaining green chillies and spices and cook for some time. Now add chicken and fry for 3 minutes. Add coconut paste and salt and mix. Add water as required and let it boil. When it boils, cover it on low flame and cook for 25 minutes or till the chicken becomes soft. Serve garnished with green coriander.

मालवणी चिकन


Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।मालवणी चिकन बनाने की Recipes. मालवानी व्यंजन महाराष्ट्र और गोवा के कोंकण क्षेत्र से आते हैं अपने अधिकांश व्यंजनों में नारियल का उपयोग करते हैं। इस में भी, चिकन को एक मसालेदार मालवणी मसाले के साथ एक समृद्ध और गाढ़े नारियल की ग्रेवी में पकाया जाता है, जिसके परिणाम स्वरूप मालवणी शैली में बनी एक उत्तेजक चिकन करी बनती है।मालवणी चिकन बनाने के लिए हमें चाहिए।चिकन,  नारियल , प्याज़, लाल मिर्च पाउडर, हल्दी, गरम मसाला, चिकन मसाला,हरी मिर्च, अदरक का पेस्ट,  लहसुन का पेस्ट, नमक ,तेल, हरी धनिया , हरी मिर्च, अदरक-लहसुन के पेस्ट में मिलाएं. इसे चिकन के टुकड़ों पर लगाकर करीब 1 घंटे के लिए छोड़ दें. नारियल को थोड़े-से तेल में सुनहरा होने तक भून लें और ठंडा करके आधे प्याज़ के साथ मिक्सर में पीस लें. अब बड़ी कड़ाही में तेल गरम करें और बाकी प्याज़ को सुनहरा होने तक भूनें. बची हुई हरी मिर्च और मसाले डालकर पकाएं. चिकन डालकर भूनें. नारियल का पेस्ट और नमक डालकर मिलाएं. जब उबल जाए तो धीमी आंच पर ढंककर चिकन के नरम होने तक पकाएं. हरी धनिया से सजाकर सर्व करें.

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सामग्री: ८०० ग्राम चिकन, १ नारियल कद्दूकस किया हुआ, ४ प्याज़ कटे हुए, 1 टीस्पून लाल मिर्च पाउडर, आधा टीस्पून हल्दी, २ टीस्पून मिक्स गरम मसाला, १ टेबलस्पून अवरेस्ट चिकन मसाला, ८ हरी मिर्च कटी हुई, २ टीस्पून अदरक का पेस्ट, २ टीस्पून लहसुन का पेस्ट, नमक स्वादानुसार, ३ टेबलस्पून तेल, हरी धनिया गार्निशिंग के लिए,

विधिः ४ हरी मिर्च का पेस्ट बनाकर अदरक-लहसुन के पेस्ट में मिलाएं. इसे चिकन के टुकड़ों पर लगाकर करीब 1 घंटे के लिए छोड़ दें. नारियल को थोड़े-से तेल में सुनहरा होने तक भून लें और ठंडा करके आधे प्याज़ के साथ मिक्सर में पीस लें. अब बड़ी कड़ाही में तेल गरम करें और बाकी प्याज़ को सुनहरा होने तक भूनें. बची हुई हरी मिर्च और मसाले डालकर कुछ देर पकाएं. अब चिकन डालकर ३ मिनट तक भूनें. नारियल का पेस्ट और नमक डालकर मिलाएं. आवश्यकतानुसार पानी डालकर उबाल आने दें. जब उबल जाए तो धीमी आंच पर ढंककर २५ मिनट या चिकन के नरम होने तक पकाएं. हरी धनिया से सजाकर सर्व करें.


Q; What is the use of Malvani masala?





A; Combining the flavours of myriad spices, Malvani Masala is used commonly in coastal cuisine, along the Konkan, Goan and Maharashtrian belt. Although used mainly for non-vegetarian recipes, it also works well with certain vegetables dishes like Veg Kolhapuri. with rotis or rice.

Q; Is Malvani food spicy?
A; The food is usually spicy, with extensive usage of red chillies and spices. The neighbouring region of Goa gives the zing of Vinegar, the Saraswat Goud community gives the sweet and sour flavour, and the Karwar region influences the use of fresh coconut in the Malvani cuisine

Q; What is malvani masala made of?
A; Malvani masala is a mixture of about fifteen spices such as coriander seeds, cumin seeds, poppy seeds, mace, star anise, cloves, cinnamon and turmeric.


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