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228.Food Recipes ONION GRAVY प्याज की ग्रेवी

 

ONION GRAVY



We teach you in . Onion Gravy Recipes. Today I wanted to make something different, I had cooked small onions at home. So thought that something should be different from this. So we made onion gravy. To make Onion Gravy we need. Onion, Onion, Turmeric Powder, Cumin, Mustard Seeds, Asafoetida, Oil, Groundnut Powder, Salt, Red Chili Spice Powder, Cumin Coriander Powder, Gram Flour Powder Heat oil in a pan, add mustard seeds, cumin seeds, asafoetida, chopped onions, Add turmeric powder, salt, red chili spice powder, cumin, coriander powder, roasted peanut powder, gram flour, brown sugar, fry well, cool. Paste well and fine. Take a small onion and cut it from the middle of the onion and stuff a stuffing in it and boil it well. Serve it hot with chapati.

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INGREDIENTS
10-Small onion,1cup-Chopped onion,1tsp-Turmeric powder,1tsp-Cumin seeds,1tsp-Mustard seeds,1tsp-Hing,2tsp-Oil,2tsp-Roasted Peanut powder,1 to2½tsp-Salt,2tsp-Red chilli masala powder,1tsp-Cumin coriander powder,1tsp-Besan powder

INSTRUCTIONS;
Take a pan add oil heat it add mustard seed, Cumin seeds, hing, chopped onion, turmeric powder, salt, red chilli masala powder, Cumin coriander powder, roasted peanuts powder, besan flour, brown sugar fry it well cool it down grand it well & fine paste, Take a small onions and cut in middle of onion and fill out a staffing in it and boil it well. Last boil it well add water to it as required. Serve it hot with chapati or roti.

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प्याज की ग्रेवी


Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं। प्याज की ग्रेवी बनाने की Recipes. आज कुछ अलग बनाने का मन था घर पर छोटे-२ प्याज पढे थे। तो सोचा कि इसी से कुछ अलग हो जाए। तो हमने बनाया प्याज की ग्रेवी।प्याज की ग्रेवी बनाने के लिए हमें चाहिए।प्याज,प्याज,हल्दी पाउडर, जीरा,सरसों के बीज, हींग,तेल, मूंगफली का पाउडर,नमक, लाल मिर्च मसाला पाउडर, जीरा धनिया पाउडर, बेसन पाउडर एक पैन में तेल डाल कर गरम कीजिये, उसमें राई, जीरा, हींग, कटा हुआ प्याज़, हल्दी पाउडर, नमक, लाल मिर्च मसाला पाउडर, जीरा, धनिया पाउडर, भुनी हुई मूंगफली का पाउडर, बेसन, ब्राउन शुगर डालिये, अच्छी तरह भूनिये, ठंडा कीजिये. अच्छी तरह से और ठीक पेस्ट। एक छोटा प्याज लें और प्याज के बीच में से काट लें और उसमें एक स्टाफिंग भरकर अच्छे से उबाल लें।इसे चपाती के साथ गरमा गरम परोसें।

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सामग्री;
10- छोटा प्याज,1 कप-कटा हुआ प्याज,1 छोटा चम्मच-हल्दी पाउडर,1 छोटा चम्मच जीरा,1 छोटा चम्मच-सरसों के बीज,1 छोटा चम्मच- हींग,2tsp-तेल,2 चम्मच- भुनी हुई मूंगफली का पाउडर,1 से 2½ छोटा चम्मच-नमक,2 चम्मच- लाल मिर्च मसाला पाउडर,1 छोटा चम्मच जीरा धनिया पाउडर,1 छोटा चम्मच बेसन पाउडर

विधी;
एक पैन में तेल डाल कर गरम कीजिये, उसमें राई, जीरा, हींग, कटा हुआ प्याज़, हल्दी पाउडर, नमक, लाल मिर्च मसाला पाउडर, जीरा, धनिया पाउडर, भुनी हुई मूंगफली का पाउडर, बेसन, ब्राउन शुगर डालिये, अच्छी तरह भूनिये, ठंडा कीजिये. अच्छी तरह से और ठीक पेस्ट। एक छोटा प्याज लें और प्याज के बीच में से काट लें और उसमें एक स्टाफिंग भरकर अच्छे से उबाल लें। इसे अच्छी तरह से उबालने के बाद इसमें आवश्यकतानुसार पानी मिलाएं। इसे चपाती या रोटी के साथ गरमा गरम परोसें।

Q; प्याज की ग्रेवी कैसे बनाएं?
A; तरीका
प्याज को छीलकर बहुत बारीक काट लें।मक्खन और तेल के छींटे में प्याज को धीरे से भूनें और लगभग 40 मिनट तक धीरे-धीरे पकाएं, जब तक कि वे चिपचिपे और गहरे सुनहरे न हो जाएं।


Q; What makes gravy taste like flour?
A; If the gravy tastes floury when you're almost finished, turn up the heat to maintain a rapid simmer for several minutes; then thin it again with more stock or water if necessary. A fat separator should eliminate this problem.

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