170.Food Recipes Tomato kadhi टमाटर बेसन कढ़ी
Tomato kadhi
In Food Recipes we teach you. Recipes to make Wrapped Tomatoes. We need small sized tomatoes, gram flour, oil, ginger, garlic and green chili paste, cumin, green coriander, red chili powder, coriander powder, turmeric powder, turmeric, garam masala, whole coriander, sugar. Heat oil in a pan and splutter cumin seeds. Add crushed coriander and ginger-garlic-chilli paste to it and fry. Mix gram flour premix and cook on low flame. Add salt, spices and asafoetida in the middle. When the gram flour turns pink, add tomato and half a cup of green coriander to it. Cook it on low flame. After cooking, add coriander and serve.
Material:
Cherry or small size tomatoes - 250 grams Gram flour premix - 2 tbsp Oil - 1 tbsp Coarse paste of ginger, garlic and green chillies - 1 tsp (optional) Cumin seeds - 1/2 tsp Coriander leaves - 1 cup chopped, Red chili powder - 1/2 tsp Coriander powder - 1 tsp Turmeric powder - 1/4 tsp Asafoetida - 14 tsp Garam masala - 1/4 tsp Whole coriander - 1/2 tsp Crushed Yes, sugar - just a pinch.
Method;
Heat oil in a pan and splutter cumin seeds. Add crushed coriander and ginger-garlic-chilli paste to it and fry. Mix gram flour premix and fry pink on low flame. Add salt, spices and asafoetida and fry in between. When the gram flour is roasted till it turns pink, add tomato and half a cup of green coriander to it and mix. Cover and cook it on low flame for five minutes. Add spices and a cup of water to it and boil it on low flame for five minutes. After cooking, add coriander and serve.
टमाटर बेसन कढ़ी
Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं। टमाटर बेसन कढ़ी बनाने की Recipes. टमाटर लपेटा बनाने हमे चाहिए।छोटे आकार के टमाटर, बेसन , तेल, अदरक, लहसुन और हरी मिर्च पेस्ट, जीरा, हरा धनिया, लाल मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, हल्दी पाउडर, हीं, गरम मसाला, साबुत धनिया, शक्कर। कड़ाही में तेल गर्म करके जीरा तड़काएं। इसमें कुटा हुआ धनिया और अदरक-लहसुन- मिर्च का पेस्ट डालकर भूनें। बेसन प्रीमिक्स मिलाकर धीमी आंच पर कर ले।। बीच में नमक, मसाले और हींग डाले। बेसन गुलाबी हो जाए तो इसमें टमाटर और आधा कप हरा धनिया डाल दे। इसे धीमी आंच पर पकाएं। पकने के बाद धनिया डालकर परोसें।
सामग्री:
चेरी या छोटे आकार के टमाटर- 250 ग्राम, बेसन प्रीमिक्स - 2 बड़े चम्मच, तेल- 1 बड़ा चम्मच, अदरक, लहसुन और हरी मिर्च का दरदरा पेस्ट- 1 छोटा चम्मच (वैकल्पिक), जीरा- 1/2 छोटा चम्मच, हरा धनिया- 1 कप कटा हुआ, लाल मिर्च पाउडर- 1/2 छोटा चम्मच, धनिया पाउडर- 1 छोटा चम्मच, हल्दी पाउडर- 1/4 छोटा चम्मच, हींग- 14 छोटा चम्मच, गरम मसाला- 1/4 छोटा चम्मच, साबुत धनिया- 1/2 छोटा चम्मच कुटा हुआ, शक्कर- चुटकी भर ।
विधि:
कड़ाही में तेल गर्म करके जीरा तड़काएं। इसमें कुटा हुआ धनिया और अदरक-लहसुन- मिर्च का पेस्ट डालकर भूनें। बेसन प्रीमिक्स मिलाकर धीमी आंच पर गुलाबी भूनें। बीच में नमक, मसाले और हींग डालकर भूनें। बेसन गुलाबी होने तक भुन जाए तो इसमें टमाटर और आधा कप हरा धनिया डालकर मिलाएं। इसे धीमी आंच पर पांच मिनट ढककर पकाएं। इसे मसाले और एक कप पानी डालकर धीमी आंच पर पांच मिनट उबालें। पकने के बाद धनिया डालकर परोसें।
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