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172.Food Recipes Cheese Balls ग्रीन चिली चीज़ बॉल्स


Green Chili Cheese Balls

We teach you in . Recipes to make Green Chili Cheese Balls. To make Green Chilli Cheese Balls, we need green chillies, cheese, cheese cubes, salt and black pepper powder as per taste, potatoes, green coriander and mix them all well. Take a ball of fine flour and shape it into a bowl and fill it with a mixture of spices. Heat oil in a pan and fry these balls till they turn golden. Then serve cheese balls with green chutney. We can also make Green Chilli Cheese Balls as a party starter snack and enjoy it with tea in the evening.

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Ingredients: For the filling: 3 thick green chilies (seeded and finely chopped), 1 cup cheese (chopped into fine pieces), 2 cheese cubes (grated), salt and black pepper powder as per taste - mix everything well .

For the covering: 4 potatoes (boiled and mashed), salt and black pepper powder as per taste, 3 tbsp green coriander (chopped) - Mix everything well.

To make batter: Make a thick batter by mixing half a cup of all-purpose flour, 1/4 tsp black pepper powder, a pinch of salt, water as required.

Other Ingredients: Oil for frying, half cup semolina / bread crumbs (for wrapping).

Method: Take a little covering mixture with greased hands and spread it on the palm. Make a ball by placing 1 tsp filling in the center and sealing it well. Dip these balls in the batter and wrap them in semolina. Heat oil in a pan and fry these balls till they turn golden. Serve with green chutney.


ग्रीन चिली चीज़ बॉल्स

Food Recipes में हम आप को सिखाते हैं।ग्रीन चिली चीज़ बॉल्स बनाने की Recipes. ग्रीन चिली चीज़ बॉल्स बनाने के लिए हमे चाहिए हरी मिर्च ,  चीज़ ,  चीज़ क्यूब्स , नमक और कालीमिर्च पाउडर स्वादानुसार, आलू ,हरा धनिया सबको अच्छी तरह मिला लें. मैदे का पेडा लेकर उसको कटोरी शेप बनाकर उसमें मसालों का मिश्रण भर ले। कड़ाही में तेल गरम करके इन बॉल्स को सुनहरा होने तक तल लें. फिर चीज़ बॉल्स को हरी चटनी के साथ सर्व करें.
 ग्रीन चिली चीज़ बॉल्स को हम पार्टी स्टाटर स्नैक्स के रूप में भी और शाम को चाय के साथ इस का आन्नद उठा सकते हैं।

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सामग्री:
फिलिंग के लिए: ३ मोटी वाली हरी मिर्च (बीज निकालकर बारीक़ कटी हुई), १ कप चीज़ (बारीक़ टुकड़ों में कटा हुआ), २ चीज़ क्यूब्स (कद्दूकस किए हुए), नमक और कालीमिर्च पाउडर स्वादानुसार- सबको अच्छी तरह मिला लें.

कवरिंग के लिए:
४ आलू (उबले और मैश किए हुए), नमक और कालीमिर्च पाउडर स्वादानुसार, ३ टेबलस्पून हरा धनिया (कटा हुआ)- सबको अच्छी तरह मिक्स करें.

घोल बनाने के लिए:
आधा कप मैदा, १/४ टीस्पून कालीमिर्च पाउडर, चुटकीभर नमक, पानी आवश्यकतानुसार- सबको मिलाकर गाढ़ा घोल बना लें.

अन्य सामग्री: तलने के लिए तेल, आधा कप सूजी /ब्रेड का चूरा (लपेटने के लिए).

विधिः
चिकनाई लगे हाथों से थोड़ा-सा कवरिंग वाला मिश्रण लें और हथेली पर फैलाएं. बीच में १ टीस्पून फिलिंग रखकर अच्छी तरह सील करते हुए बॉल बना लें. इन बॉल्स को घोल में डुबोकर सूजी में लपेट लें. कड़ाही में तेल गरम करके इन बॉल्स को सुनहरा होने तक तल लें. हरी चटनी के साथ सर्व करें.


Q; होममेड चीज़ बॉल में कितनी कैलोरी होती है?
A; चीज़ बॉल, नट्स के साथ (1 औंस) में 2.2 ग्राम कुल कार्ब्स, 1.6 ग्राम शुद्ध कार्ब्स, 11.5 ग्राम वसा, 3.7 ग्राम प्रोटीन और 124 कैलोरी होते हैं।

पोषक मूल्य प्रति ball

ऊर्जा 49 कैलरी
प्रोटीन 1.2 ग्राम
कार्बोहाइड्रेट 2.6 ग्राम
फाइबर 0.1 ग्राम
वसा 3.8 ग्राम
कोलेस्ट्रॉल 3.4 मिलीग्राम
सोडियम 42.8 मिलीग्राम

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